TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Gazze Şeridi’ne saldırıları sonucu artan sağlık hizmeti ihtiyacını gidermek için harekete geçtik. Sistematik bir şekilde devam eden saldırılardan etkilenen Filistinlilere, bölgede hazır bulunan sağlık ekipleri ile destek veriyoruz.

Kurulduğumuz ilk günden bu yana Filistin’de çalışmalar yürütüyor, 2015 yılından beri ise Gazze’de açtığımız ofis, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ve mobil sağlık ekipleri ile kesintisiz hizmet veriyoruz. Saldırılar nedeniyle oluşan tıbbi ihtiyaçlar için de Gazze ve Kudüs’e ilaç ve sarf malzemesi yardımları gerçekleştirerek Filistin halkının yanında oluyoruz.

İsrail’in saldırılarını kınayan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Filistin halkına her zaman olduğu gibi bu zor günlerinde de Türk halkı olarak sahip çıkıyor, uğradıkları saldırıların ve yerlerinden edilme baskılarının bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Yeryüzü Doktorları’nın Filistin’de özellikle Gazze’de uzun yıllardır çalışmaları mevcut. Ramazan ayında gerçekleşen bu saldırılarda da Gazze Sağlık Bakanlığından bizlere gelen ihtiyaçlar listesi doğrultusunda yardım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak bu kapsamda ihtiyaçların temini için çalışmalar başlattık. Gerek Kudüs’teki gerek Gazze’deki durumu yakından takip ederek ilaç ve medikal malzeme alanında destek sağladık. Saldırıların şiddetlendiği Gazze’de zaten hazır bulunan sağlık ekibimiz de Gazze halkı için çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Gazze Proje Sorumlumuz Mohammed Hejji ise bölgedeki durumu şu şekilde aktardı:

Gazze’deki bayram gecesi her zamankinden çok farklı bir gece oldu. Camilerden salavat okunurken havadan çocuk, kadın ve yaşlı ayırt etmeksizin, uyarısız şekilde roket saldırıları devam ediyor. Buradaki roket seslerini ve çocukların paniğini hayal etmeniz çok güç. Hastanelerde ise onlarca hayal kırıklığı ve binlerce gözyaşı var. Yeryüzü Doktorları ekibi olarak olaylardan etkilenen Gazzeliler için sağlık desteği çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.