TR
Ne Aramıştınız?

Kuraklık, iç karışıklıklar ve terör gibi nedenlerle 5 milyon 900 bin kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu Somali’de, bu sayının 2022 yılında 7 milyon 700 bin kişiye yükselmesi bekleniyor. Birleşmiş Milletler raporlarına göre ise insani yardımlar devam etmezse, akut gıda yetersizliği 4 milyon 600 bin kişide görülecek. Yeryüzü Doktorları olarak kriz ve afet bölgelerindeki ihtiyaçların sürekli karşılanması için kalıcı hizmetlerimiz kapsamında Somali’nin Galmudug bölgesinde yeni bir beslenme sağlığı merkezi açtık. Açılan merkez ile Galmudug’ta hizmet veren tek Türk sivil toplum kuruluşu olarak merkeze gelemeyen ve kırsal kesimde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ise mobil sağlık ekibi ile ulaşacağız.

Somali Galmudug’ta açtığımız beslenme sağlığı merkezinde açlığa karşı mücadele edeceğiz

Galmudug’ta beslenme sağlığı merkezi ve mobil sağlık ekibimiz ile açlık yönünden en yüksek risk grubu olan 5 yaş altı çocuklar ve hamile/emziren annelere muayene ve tıbbi beslenme tedavisi uygulayacağız. Kuraklığın en şiddetli hissedildiği bölgelerden biri olan Galmudug’ta, ücretsiz ve düzenli hizmetlerle binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Bölgede yürüttüğümüz faaliyetlerle yerel sağlık kapasitesinin ve sağlık erişimine ulaşılabilirliğinin artmasına da destek olacağız.

Somali’deki faaliyetlerimize dair açıklamalarda bulunan Genel Müdürümüz Ozan Mutlu, “Somali, yaklaşık 30 yıldır devam eden iç çatışmalar, uzun süren kuraklıklar ve yaşanan sel felaketleri nedeniyle insani krizin yaşandığı başlıca ülkelerdendir. İhtiyaç sahibi insanların büyük bir kısmı uluslararası kurumlar tarafından kurulan çadırlarda hayatlarını sürdürüyor. Çadır kentlerde temiz suya erişimin olmaması, hijyen koşullarından kaynaklanan birçok salgın hastalığın artmasına sebep oluyor. İhtiyaç sahiplerinin hayat şartlarının hayal edemeyecek derecede zor olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı onlara her an hizmet sağlayacak şekilde yürütüyoruz. Bu yıl da bölgedeki merkezlerimizde hizmetler vermeye devam ederken beslenme sağlığı projelerimiz kapsamında Galmudug’ta yeni bir beslenme sağlığı merkezi açtık. Tek Türk sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet yürüttüğümüz bölgede, açlık nedeniyle sağlık sorunları yaşayan insanlara muayene ve beslenme tedavisi hizmetleri sunacağız.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.