TR
Ne Aramıştınız?

Dünyada herkese yetecek kadar gıda üretimi olmasına rağmen, 821 milyon insan her gece aç yatıyor. Açlık yüzünden her gün 8 bin 220 çocuk hayatını kaybediyor. Afganistan’da 12 milyon 500 kişi güvenli gıdaya ulaşmıyor, Yemen’de 10 milyon kişi kıtlığın eşiğinde, Çad’da ise 5 yaş altı çocukların %43 beslenme yetersizliği nedeniyle gelişimini tamamlayamıyor.

Yeryüzünde yaşanan açlık krizi ile Yeryüzü Doktorları olarak uzun yıllardır mücadele ediyoruz. İlk olarak 2012 yılında başlattığımız beslenme sağlığı programı kapsamında açlık sebebiyle sağlığını kaybetmiş insanlara tedavi sağladık. Şiddetli açlığın yaşandığı Somali, Nijer, Yemen, Suriye’nin Doğu Guta Bölgesi, Afganistan ve Çad’da yüz binlerce insana ulaştık.

Tüm dünyayı yeni koronavirüs salgınının etkilediği ve her gün tüm dünyanın vaka ve günlük ölüm sayılarını takip ettiği bu günlerde de “Peki Ya Her Gün Açlıktan Hayatını Kaybeden 8.220 Çocuk?”  sorusu ile yeni bir kampanya başlatıyoruz.

 “Ne bir kolonya ne bir maske”

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Şu an küresel çapta bir kriz mevcut. Bu kriz karşısında hepimizin aldığı bir takım önlemler var. Evlerimizden çıkmamaya çalışıyoruz, çıkarsak maskelerimizi takıyoruz, ellerimizi su ve sabun ile güzelce yıkıyoruz… Tüm bunlara rağmen hasta olursak hastanelerimize başvuruyoruz, tedavi görüyoruz. Fakat yeryüzünün bir bölümü için dünyanın en tehlikeli virüsü açlık. Açlık virüsünün çaresi ise ne bir maske ne kolonya ne de karantina. Yıllardır bu virüsle mücadele eden insanlar var. Her gece aç uyuyan milyonlarcası, her gün hayatını kaybeden binlercesi… Biz Yeryüzü Doktorları olarak halkımızın destekleriyle bu virüsle 2012 yılından bu yana mücadelemizi sürdürüyoruz. Beslenme sağlığı merkezleri açtık, uyguladığımız tedavilerle, açlıktan ölüme giden yolda olan insanların hayata tutunmasına vesile olduk. Şu anda Yemen’de, Afganistan ve Çad’da toplam 20 beslenme sağlığı merkezimiz ve 11 mobil sağlık ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bu çalışmalarımızı da elbette bağışçılarımızın destekleri sayesinde gerçekleştiriyoruz. Paylaşmanın önemini, açlığın anlamını belki en yakından hissedebildiğimiz bir zaman olan Ramazan ayımızda, inanıyoruz ki halkımız açlık virüsü ile mücadele eden insanları da unutmayacak, yardımlarını onlara ulaştırmaya daha yoğun olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.