TR
Ne Aramıştınız?

Gazze'de 7 Ekim'den beri şiddetinin artarak devam ettiği saldırılarda Yeryüzü Doktorları olarak Gazze halkının ve hekimlerinin acil yardım çağrısına cevap vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şifa ve Endonezya Hastanesi'nde doktorlarımı ve hemşirelerimizle; şehrin genelinde ise mobil olarak tüm sağlık ve lojistik ekibimizle birlikte yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 19 bin 406 insanın yanında yer aldık. 27 gündür hava, kara ve denizden saldırılara maruz kalan Gazze'de yüzbinler hastanelere sığınırken şehirde temiz su, yemek, enerji ve yakıt erişimi kısıtlandı; elektrik ve internet erişiminin kopmasıyla dünya ile bağlantı kesintiye uğradı. 

Gazze'nin en büyük hastanelerine tıbbi malzeme yardımı

Sınır kapısında bekleyen insani yardım malzemelerinin bölgeye kısıtlı şekilde girebilmesi sebebiyle Gazze'de yaşanan kriz günden güne büyürken Yeryüzü Doktorları olarak 20 kişilik ekibimizle şehrin her noktasında gerek sağlık gerek insani yardım çalışmaları yürütmeye devam ediyoruz. 2015 yılından beri Gazze'de bulunan kliniğimizde mevcut tıbbi ve sarf malzemelerini geçtiğimiz hafta Şifa Hastanesine bağışlarken, Endonezya Hastanesindeki sağlık çalışanlarına scrubs dağıtımı gerçekleştirdik. Endonezya Hastanesinde görev yapan doktorlarımız bugün hastanenin yakıtı bitmesi sonucu tüm müdahalelerin yarım kaldığınız bildirdi. Şehirdeki 12 hastanenin hizmet dışı kalmasıyla bölgede tıbbi yardım malzemesine ihtiyaç artarken, ekiplerimiz El Nasr hastanesindeki bebekler için 500 adet bebek bezi dağıtımı yaptı. Bugüne kadar Şifa, Endonezya, El Nasr, Kudüs hastanelerinde ve şehrin farklı noktalarında temel ihtiyaçlara yönelik malzeme dağıtımı gerçekleştirerek halka moral vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bölgede 750 bebek bezi, 100 hijyen ve hastane kiti de dağıttık.

Sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz

7 Ekim'de başlayan saldırılarda tüm ekibimizle birlikte sağlık desteğinde bulunurken aynı zamanda temel ihtiyaca yönelik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Büyükbaş kurban kesimi yaparak 300 aileye dağıtım gerçekleştirirken 1395 aileye gıda paketi, 900 aileye de ekmek ve su desteği sağladık.

Tedarik merkezi vurulmasına rağmen sahada çalışmaya devam ediyoruz

Dünya Sağlık Örgütünün acil yardım çağrılarına rağmen açılmayan sınır kapısında bekleyen yüzlerce tırın içindeki gıda ve tıbbi yardım malzemeleri Gazze'deki insanlık dramının azalması için şartken, şehrin en büyük tedarik merkezi hava saldırısı sonucu yerle bir oldu. Saldırıdan hemen önce halka dağıtım gerçekleştirmek için merkezde bulunan ekibimiz saldırıdan dakikalarla kurtuldu. Mevcut deponun vurulmasının ardından malzeme tedariği için gece gündüz şehrin genelinde yeni depolar arayan ekibimiz, Refah sınır kapısı açılana kadar temin edilen tüm malzemeleri halka ulaştırmaya ve Gazze'nin yanında yer almaya devam edecek.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.