TR
Ne Aramıştınız?

Suriye krizinin ilk gününden beri Suriyelilere sağlık hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda güvenli ortamın sağlandığı, nüfusun giderek arttığı ve sağlık hizmetleri ihtiyacının olduğu Tel Abyad’da açtığımız Suluk Sağlık Merkezi ile binlerce insanın sağlık hizmetine ulaşmasını sağlıyoruz.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı bölgelerinin ardından Barış Pınarı Harekâtı ile güvenli hale gelen Tel Abyad’da kurduğumuz sağlık merkezinde dahiliye, çocuk hastalıkları, kadın hastalıkları, diş sağlığı, cildiye, acil gözlem ve kulak burun boğaz branşlarında bölge halkına hizmet veriyoruz. Merkezde 2020 Aralık ayından bugüne kadar 25 bin 575 muayene, 3 bin 576 acil gözlem hizmeti, 32 bin 847 ilaç desteği ve 5 bin 777 diş tedavisi gerçekleştirdik.

Merkez ile bölgede yerel sağlık kapasitesinin artırılmasına, sunulan sağlık hizmetlerinin sürekli olmasına ve bölge halkına istihdam imkânı sağlanmasına destek veriyoruz. Merkezde, 8 doktor, 5 hemşire, 1 eczacı, 1 saha koordinatörü ve 10 idari olmak üzere toplam 25 yerel personelle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Proje Koordinatörümüz Furkan Terzi, "Yeryüzü Doktorları olarak Tel Abyad’a bağlı Suluk Sağlık Merkezimiz ile bölgedeki sağlık hizmeti ihtiyacını kapatmak için çalışıyoruz. Farklı branşlarda hizmet veren sağlık merkezimiz nüfusun yoğunlaştığı bölgede özellikle kadın ve çocukların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Öte yandan merkezimiz çatışmalar dolayısıyla büyük zarar gören sağlık alt yapısının iyileştirilmesi, bölge halkına istihdam sunması, sosyal ve ekonomik düzenin yeniden tesisi için önemli bir işlev taşıyor. Bu bağlamda Suluk Sağlık Merkezi sağlık hizmeti sunmasının yanında, bölgedeki hayatın normalleşmesinde de önemli konumda bulunuyor." ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.