TR
Ne Aramıştınız?

Dünya üzerinde 100 milyon katarakt hastası bulunuyor. Küçük bir operasyonla iyileşebilen katarakt rahatsızlığı, maddi ve teknik yetersizliklerden ötürü tedavi edilmediğinde görme yetisi kayıplarına sebep oluyor.

Milyonlarca kişide görülen bu göz rahatsızlığına ilişkin uzun yıllardır çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Nijer, Afganistan, Somali ve Pakistan gibi ülkelerde bu rahatsızlığın sıkça görüldüğünü ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Göz Hekimi Hasan Oktay Özkan “Dünyada pek çok ülkede görme bozukluğu yaşayan insan var. Bu rahatsızlıklardan bazıları örneğin katarakt, tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olabiliyor. Özellikle son zamanlarda çocuklarda katarakt rahatsızlığında artış görülüyor. Bu durumla mücadele etmek adına Yeryüzü Doktorları olarak 2006 yılından itibaren bağışçılarımızın yardımları ile ihtiyaç sahibi ülkelerde katarakt organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Sadece 2018 yılından 5 bin 442 katarakt ameliyatı gerçekleştirdik. Fakat daha ulaşmamız gereken çok insan var; bu yüzden de “Kör Olması için Kör Olmamız Lazım!” kampanyamıza halkımızın desteklerini bekliyoruz. Sevdiklerini gülerken görmenin bir insanın belki de en büyük mutluluğu olabileceğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.