TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak sağlık hizmetlerine erişimin olmadığı bölgelerde 16 yıldır göz sağlığı projeleri yürütüyor, önlenebilir görme bozuklukları ile mücadele ediyoruz. Bu kapsamında bugüne kadar Nijer, Kenya, Pakistan, Lübnan, Somali, Yemen, Afganistan, Moritanya, Tanzanya, Çeçenistan ve Uganda gibi 17 farklı ülkede çalışmalar yürüttük. Bu yıl da göz sağlığı projeleri kapsamında katarakt hastalarına yönelik başlattığımız “Göz Hakkı” kampanyamıza destek çağrısında bulunuyoruz.

Her yıl ihtiyaç sahiplerinin dünyaya sağlıklı bakabilmesi için hizmetlerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. Bu sene de “Göz Hakkı” kampanyamız ile katarakt hastalarına göz muayenesi, göz ameliyatı ve gözlük dağıtımı gerçekleştiriyor, binlerce insanın hayata yeniden tutunmasını sağlıyoruz.

Bölgelerde sunduğumuz tedavi hizmetlerinin yanı sıra, cerrahi göz üniteleri kurulumu ve yerel sağlık personelinin eğitimi gibi faaliyetler yürüterek yerel sağlık kapasitesini güçlendiriyoruz.

Tanzanya katarakt kampında iyileşen Amina’nın hikayesine değinen Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Amina, Tanzanya’da yaşayan henüz 16 yaşında bir kız çocuğuydu. Sol gözünde katarakt rahatsızlığı bulunuyordu. Tedavi olamadığı için de görme yetisini günden güne kaybediyordu. Amina’nın en büyük hayali okula gidebilmek ve okuyabilmekti. Kızının gülüşüne şahit olmak isteyen anne ise kızını katarakt kampımıza getirdi. Kampta gerekli muayenelerden sonra ameliyat gerçekleşti. Amina ameliyattan sonra artık okuyabiliyor, annesine yardım edebiliyor ve okula gidebiliyordu. Yeryüzü Doktorları olarak bu yıl da Amina gibi nice katarakt hastasına ulaşmak için “Göz Hakkı” kampanyası yürütüyoruz. Görmenin ihtiyaç sahipleri için de en doğal hak olduğunu hatırlatıyor, kampanyamıza halkımızın desteğini bekliyoruz. Çünkü iyilikleriniz ile bir insanın gözlerini dünyaya yeniden açmasına, bir annenin bebeğinin gülüşüne şahit olmasına vesile olabilirsiniz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.