TR
Ne Aramıştınız?

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü esnasında, Gazze Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre 15 kişi hayatını kaybederken, bin 416 kişi ise yaralandı. Hastanelerin, ilaç ve ekipmanların yetersiz kaldığı Gazze’de mobil sağlık ekiplerimiz ve kliniğimizde yaralılara acil yardımlarımızı ulaştırıyoruz.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri, geçtiğimiz Ağustos ayında Gazze’ye yaptığı ziyaret sırasında Gazze’de yaşanan krizi “şimdiye kadar gördüğü en dramatik insani krizlerden biri” olarak nitelendirdi. Yıllardır abluka altında olan ve her 10 insandan 7’sinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu Gazze’de son olarak ise Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında yüzlerce kişi yaralandı. 2015 yılından beri ofisimizin bulunduğu ve düzenli olarak fizik tedavi, psikososyal destek gibi hizmetleri sağladığımız bölgede, mobil sağlık ekiplerimiz ve kliniğimiz ile Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde yaralanan kişilere de müdahale etmeye başladık. Bu kapsamda 172 kişinin durumunu takip ediyoruz.

Yeryüzü Doktorları Gazze Programları Koordinatörü İbrahim Al Nabahin “Burada gerçek bir insani drama şahit oluyoruz. Yüzlerce yaralı geliyor, bütün hastanelerde ciddi tıbbi malzeme yetersizliği var 500’e yakın insanın evde tedaviye ihtiyacı var çünkü hastanelerde yer kalmadığından dolayı erken taburcu ediliyorlar. Burada yaralananlara müdahale ediyoruz ama kan ve tıbbi malzeme yetersizliği yaşıyoruz bunların yanı sıra Gazze’deki abluka sebebiyle elektrik kesintileri ile de mücadele ediyoruz.”dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.