TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak uzun yıllardır sağlık alanında hizmet verdiğimiz Gazze’de, son günlerde yaşanan saldırılar sonrasında acil yardım için çalışmalarımızı başlattık. Krizin devam ettiği bölgede hazır bulunan sağlık ekiplerimiz ile saldırılardan olumsuz etkilenenlerin yardımına koştuk.

Filistin’de 2015 yılından bu yana fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ve mobil sağlık ekiplerimiz ile faaliyetlerimizi ara vermeden sürdürüyoruz. Saldırılar sonrasında da Filistin Sağlık Bakanlığı'ndaki ihtiyaçları takip ederek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda hastanelerde tedavi gören yaralıların takibini yapıyor, evde bakıma ihtiyacı olan kişilere mobil sağlık ekiplerimizle hizmet veriyoruz.

 “Yaşananlar uzun değildi, sadece 3 gün sürdü ama Gazze için 3 yıl gibi geçti.”

Gazze Proje Sorumlumuz Mohammed Hejji yaşanan saldırılara dair duygularını aktardı:

“Gazze’de daha bir önceki krizin etkileri sürüyorken, yeni bir krizle mücadele etmek çok zor. Kadın, çocuk, genç, yaşlı fark etmeksizin herkesin dışarıda olduğu Cuma namazından sonra saldırılar gerçekleşti. Hastaneler bu kadar yaralıya müdahale etmeye hazır durumda değildi. Saldırılar sonucunda maalesef 48 insan hayatını kaybetti. Yaşanan krizin sonuçları yalnızca bunlar değil. Daha binlerce göz yaşı var. Bir annenin on iki senedir beklediği oğlunu kaybetmesinin acı fotoğrafı tüm Gazzelilerin hafızasından silinmesi yılları alacak, belki de hiç silinmeyecek. Bir anda oynarken saldırılar nedeniyle hayatını kaybeden on çocuğumuz da unutulmayacak. Yaşananlar uzun değildi, sadece 3 gün sürdü ama Gazze için 3 yıl gibi geçti.” İfadelerini kullandı.

Gazze’ye yönelik saldırıları kınayan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Yeryüzü Doktorları olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana Gazze’de faaliyetler yürütüyor, bölgede var olan 2 fizik tedavi merkezi ve 4 mobil ekibimizle düzenli sağlık hizmeti veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırılar nedeniyle oluşan tıbbi ihtiyaçları en aza indirgemek için de ekiplerimizle hemen harekete geçtik. Bölgedeki şartlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda saldırılarda yaralanan kişilerin gerekli fizik tedavi hizmetine ve sarf malzemelerine ulaşmasını sağladık. Bu kapsamda mobil ekiplerimizle evde bakım hizmetine ihtiyacı olan kişileri belirledik. Her zaman olduğu gibi Gazze halkının yaralarını sarmak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.