TR
Ne Aramıştınız?

AÇLIKLA MÜCADELE HAFTASI’NDA DÜNYADAKİ AÇLIK RAKAMLARINA DİKKAT ÇEKİYORUZ

Dünya üzerinde 690 milyon insan açlıkla karşı karşıyayken, 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu'na göre her yıl toplam 931 milyon ton gıda da israf ediliyor. Kuraklık, çatışma ve yoksulluk gibi nedenlerle açlık sıkıntısı yaşayan ülkelerden 30 milyon nüfusa sahip Yemen’de, 16 milyon 200 bin insan açlık ile mücadele ediyor. Çad’da 5 yaş altı çocukların %43’ü kronik beslenme yetersizliği nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor. Afganistan’da ise 12 milyon 500 bin insan açlık çekiyor, 5 yaş altı çocukların %41’i ise beslenme yetersizliği sebebiyle gelişimini tamamlayamıyor. Somali’de de 1 milyon 300 bin kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor, beslenme yetersizliği ile de mücadele eden 1 milyon çocuk bulunuyor. Bu kapsamda Yeryüzü Doktorları olarak şiddetli açlığın yaşandığı coğrafyalarda faaliyet yürütüyor, Açlıkla Mücadele Haftası’nda dünyadaki açlık rakamlarına dikkat çekiyoruz.

Açlık problemlerinin yüksek olduğu ülkelerde 2012 yılından beri, beslenme sağlığı projelerimiz ile açlık yönünden en yüksek risk grubunu oluşturan 5 yaş altı çocuklar ve hamile/emziren anneler başta olmak üzere tıbbi beslenme tedavisi uyguluyoruz. Yemen, Afganistan ve Çad’da açtığımız beslenme sağlığı merkezleri ile binlerce insanın hayata tutunması için çalışıyor, açlığa karşı verilen mücadelede aktif rol oynuyoruz.

Açlıkla Mücadele Haftası’na dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Açlık, yeryüzünün acı gerçeği olmaya devam ediyor. Kuraklık, yoksulluk ve iç karışıklık gibi nedenlerin beraberinde getirdiği yetersiz beslenme ve açlık, en çok Asya ve Afrika kıtasında yaşanıyor. Covid-19 pandemisi ile tedarik sıkıntılarının ve yoksulluğun artması aynı zamanda iklim değişikliklerinin tarıma ve gıdaya olumsuz etkisi de açlık oranlarında artışa neden oluyor. İnsani krizlerin yoğun olduğu bölgelerde bir yandan açlık ve gıda güvensizliği sorunları da görülüyor. Bizler Yeryüzü Doktorları olarak açlığa karşı yıllardır vermiş olduğumuz mücadelede ihtiyaç sahiplerinin yeniden hayata tutunmasına odaklanarak hareket ediyoruz. Açlıkla Mücadele Haftası’nda da o coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerini herkesin hatırlamasının, açlığa karşı daha sistematik, sürdürülebilir ve küresel çalışmalar yürütülmesinin ve israfın önlenmesi noktasında farkındalık oluşmasının gerekliliğini belirtmek isteriz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.