TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak iyilik, sağlık gayesiyle ihtiyaç sahibi coğrafyalarda faaliyetler yürütüyor, afet, çatışma ve insani krizlerden etkilenen insanlara psikososyal destek projeleri ile de hizmet veriyoruz.

4 farklı merkezde mültecilere yönelik psikososyal destek hizmetlerimiz

Yeryüzü Doktorları olarak Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik İstanbul, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Şırnak, Batman, Diyarbakır ve İzmir’de açtığımız merkezlerde psikososyal destek verdik ve bugüne kadar 226 bin 96 ihtiyaç sahibinin hayatına dokunduk. Çalışmalarımızı Şanlıurfa, Mersin ve Gaziantep’te bulunan merkezlerimizde psikososyal destek ve evde bakım desteği ile sürdürüyoruz. Aynı zamanda İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) iş birliği ile haziran ayında açtığımız İstanbul Toplum Merkezinde psikososyal destek hizmetleri, çocuk dostu alan, yetkinlik geliştirme ve sosyal uyum hizmetleri veriyoruz. Yurt dışındaki psikososyal destek projelerimiz kapsamında ise Gazze’deki merkezimizde psikologlar istihdam ederek bölge halkının yaşadığı travmaların atlatılması için çalışıyoruz.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Savaş, çatışma, afet, yoksulluk ve insani krizlerin yaşandığı ülkelerde bireylerde ruhsal problemler ve travmalar görülebiliyor. Biliyoruz ki ruh sağlığı sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu noktada bizler de sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu ülkelerde temel sağlık hizmetlerimizi sürdürürken, ülkemize sığınan insanların yeniden hayata tutunmaları için psikososyal destek projeleri gerçekleştiriyoruz. 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde de bireylerin ruhsal iyi olma hallerinin sağlanması ve güçlendirilmesi konusunda ruh sağlığı ve psikososyal destek hizmetlerine erişimlerinin öncelikli bir ihtiyaç olduğu bilincinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.