TR
Ne Aramıştınız?

Ülkemizde yaşanan ve “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin hemen ardından harekete geçtik. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’da gönüllü sağlık ekiplerimiz ile birinci basamak sağlık hizmeti sunduk. Aynı zamanda ilk üç günde depremzedelere acil müdahalelerde bulunarak 29 kişinin ameliyatını gerçekleştirirken, bölgede psikososyal destek çalışmalarımızı da sunmaya devam ediyoruz.

Kahramanmaraş’ta Çadır Hastanemiz ile Depremzedelerin Yanındayız

Kahramanmaraş’ta Oniki Şubat Stadyumunda kurduğumuz çadır hastanede aile hekimi, genel cerrah, pediatri uzmanı, pratisyen hekim, hemşire, psikolog ve eczacıdan oluşan gönüllü ekibimiz ile depremzedelere destek oluyoruz. Çadır hastanede günde 500’den fazla depremzedeye sağlık hizmeti sunuyoruz.

Hatay’da Sağlık Çadırında, Adıyaman’da Konteyner Sağlık İstasyonunda Hizmet Sunuyoruz

Hatay’daki sağlık çadırımızda pratisyen hekim, dahiliye uzmanı, hemşire ve eczacıdan oluşan ekibimiz ile sağlık hizmetleri kapsamında günde 150’den fazla depremzedeye ulaşıyoruz. Adıyaman’da ise 2 konteynerde kurduğumuz sağlık istasyonunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü sağlık ekibimiz ile birinci basamak sağlık hizmeti sunmak için çalışıyoruz.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay’daki çalışmalarımızın yanında; Malatya ve Gaziantep’e de ekiplerimizle ilaç ve sarf malzeme sevkiyatı sağladık. Bu kapsamda bebek bezi ve battaniye gibi temel ihtiyaçların dağıtımıyla 5000 kişiye ulaştık.

Deprem faaliyetlerimize ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Müdürümüz Ozan Mutlu, “Yeryüzü Doktorları olarak depremin ilk gününden beri bölgedeyiz. Hepimizi derinden etkileyen bu depremde ekiplerimizle öncelikli ihtiyaçların karşılanması, halkın yaralarının sarılması için hummalı şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda depremzedelerin sağlık ihtiyacını gidermek üzere çadır hastanelerimizdeyiz. Depremin neden olduğu olumsuz etkileri azaltmak, depremzedelerin içinde bulundukları bu süreçte yanlarında olmak amacıyla psikososyal destek çalışmaları da yürütüyoruz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.