TR
Ne Aramıştınız?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından bir ay geçti. “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremde yapılan son açıklamaya göre 47 bin 975 kişi hayatını kaybetti. Yeryüzü Doktorları olarak çalışanlarımız ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü sağlık ekiplerimiz ile bir aydır deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunuyoruz. Şimdiye kadar 43 bin 589 depremzedeye ulaştık ve çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.

Yeryüzü Doktorları olarak depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Oniki Şubat Stadyumunda kurduğumuz çadır hastanesinde uzman doktorlar, hemşireler ve eczacılardan oluşan ekiplerimiz ile sağlık hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda depremin afetzedeler üzerindeki psikolojik etkilerini azaltmak amacıyla bölgedeki psikologlarımızla psikososyal destek çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda kurduğumuz dostluk çadırında depremzede çocuklara, ergenlere ve yetişkinlere yönelik etkinlikler gerçekleştirerek onların yanında oluyoruz. Muayene, tedavi, psikososyal destek ve ilaç desteği hizmetlerimizle bir ayda 21 bin 380 depremzedeye ulaştık.

Depremde en çok yıkım yaşayan illerden olan Hatay’a da aynı şekilde iki sağlık çadırı kurduk. Gönüllü ekiplerimiz ile şimdiye kadar muayene, ameliyat ve ilaç desteği kapsamında 11 bin 380 depremzedeye sağlık hizmeti sunduk. Sağlık çadırına ulaşamayan, kırsal kesimde yaşayan depremzedelere ise mobil sağlık ekiplerimiz ile ulaştık. Aynı zamanda bölgede hasar görmeyen hastanelere de destek olarak depremzedelerin ortopedi ve sezaryen ameliyatlarını gerçekleştirdik.

Yeryüzü Doktorları olarak Adıyaman ilinde de depremin yaralarını sarmak için kurduğumuz çadırlarda hem sağlık hizmeti hem de psikososyal destek çalışmalarımız ile bölgeye hizmet veriyoruz. Konteyner sağlık istasyonu ile depremzedelere birinci basamak sağlık hizmeti ve ilaç desteği sunarken, psikososyal destek çadırımızda ise depremden etkilenen çocuklara ulaşıyoruz. Psikologlar eşliğinde çadırda etkinlikler düzenliyor, aynı zamanda çocukları bir nebze de olsa mutlu edebilmek adına çizgi film gösterileri organize ediyoruz. Bölgedeki hizmetlerimiz kapsamında şimdiye kadar 5 bin 838 kişinin yanında olduk.

Yeryüzü Doktorları Olarak İnsani Yardım Malzemesi Desteği Sağladık

Sağlık faaliyetleri ile eş zamanlı olarak deprem bölgesinde insani yardım malzemesi dağıtımı gerçekleştirdik. Bu kapsamda hijyen kiti, gıda, kıyafet ve battaniye gibi acil ihtiyaçları bölgeye ulaştırarak 4 bin 991 depremzedeye destek olduk.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.