TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak Filistin’de fizik tedavi hizmetlerinin en çok ihtiyaç duyulan alan olması nedeniyle 2015 yılından beri fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimizde bölge halkına sağlık hizmeti sunuyor, açtığımız yeni sağlık merkezi ile çalışmalarımızı arttırarak sürdürüyoruz.

2 farklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile hizmet sunuyoruz

2015 yılından beri bölgede fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ve mobil sağlık ekibimiz ile kesintisiz hizmet vermeye devam ederken bu yıl Gazze’de yeni bir fizik tedavi merkezi daha kurduk. Merkezlerimizde Filistinlilere ücretsiz ve sürekli sağlık hizmeti ulaştırıyoruz.

Aynı zamanda Gazze’de sağlık hizmeti sunan uluslararası kuruluşlar arasında evde hizmet veren tek kuruluş olarak çalışıyor, krizlerden etkilenen ve merkeze ulaşamayan kişilerin tedavi alabilmesi için mobil ekiplerimizle hizmet veriyoruz. Evde bakım projesi kapsamında fizik tedavi ve rehabilitasyon, tıbbi yara bakımı ve medikal danışmanlık ile psikolojik destek hizmetleri sunuyoruz. 2021 yılı boyunca tıbbi bakım hizmetlerinde bin 605 kişiye 21 bin 598 seans, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinde bin 352 kişiye 7 bin 805 seans, psikososyal destek hizmetlerinde ise 575 kişiye bin 775 bireysel görüşme seansı uyguladık.

Açtığımız yeni merkezle birlikte Gazze’de toplam 2 fizik tedavi merkezi ve 4 mobil ekiple hizmetler verdiğimizi belirten Genel Müdürümüz Ozan Mutlu, “Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı ve 1 milyon 300 bin kişinin yoksulluk sınırının altında hayatını sürdürdüğü Gazze'de, abluka ve bitmeyen saldırılar nedeniyle insani kriz devam ediyor. Yeryüzü Doktorları olarak uzun yıllardır Filistinliler için Gazze’de fizik tedavi merkezimiz ve mobil ekiplerimizle çalışıyoruz. Bu yıl mevcut çalışmalarımız devam ederken bölgeye bir fizik tedavi merkezi daha açtık. Yeni açtığımız merkezimizde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşma ve gereken sağlık hizmetini sunabilme gayesiyle hareket ediyoruz. Bizler çalışmalarımızla kısıtlı imkanlar nedeniyle belki bir daha yürüyemeyeceği düşünülen kişilerin, savaş yüzünden psikolojik sorunlarla mücadele eden ihtiyaç sahiplerinin hayata yeniden tutunması için çalışıyoruz. Daha öncesinde maddi durumu olmadığından fizik tedavi hizmeti alamayan ve saldırılar nedeniyle yaralanan 23 yaşındaki Anas Zaino, bize başvuran kişilerden yalnızca biri. Kendisine ekiplerimizce gerekli fizik tedavi planı oluşturuldu ve ardından düzenli olarak hizmet sağlandı. Yardım almadan yürüyemeyen Anas Zaino, uyguladığımız tedavilerle zamanla daha iyi hissetmeye ve desteksiz yürümeye başladı. Anas gibi daha birçok hayata dokunmak için dernek olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.