TR
Ne Aramıştınız?

17 Ağustos 1999'da 7,4 büyüklüğünde meydana gelen Marmara Depremi'nin üzerinden 24 yıl geçti. Deprem sahasında yardım faaliyetleri ile bir grup gönüllü sağlık çalışanımızın kurduğu Yeryüzü Doktorları olarak bu depremde ve kriz acil durumunda edindiğimiz tecrübeleri ihtiyaç sahipleri için kullanmaya devam ediyoruz.

Alanında uzmanlaşmış gönüllülerden oluşan bir sivil toplum kuruluşu olarak, hızlı müdahalemiz, nitelikli bilgimiz ve gelişmiş ekipmanlarımızla en son yaşanan Kahramanmaraş depreminde 190 bini aşkın insanın hayatına dokunduk.

Depremden etkilenen şehirlerde eş zamanlı sağlık hizmeti veriyoruz.

Depremin ilk anından itibaren çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çadırda başladığımız birinci basamak sağlık ve psikososyal destek hizmetlerimiz depremzedelerin yaşadığı konteyner kentlere taşıdık. Depremin akut dönemi boyunca gönüllülerle yürüttüğümüz birinci basamak sağlık hizmeti ve psikososyal destek çalışmalarımızı bölgede kalıcı hale getirdik. Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki konteyner kentlerde eş zamanlı olarak yürüttüğümüz sağlık hizmetlerimizle birlikte mobil ekiplerimizle kırsal kesimdeki depremzedelere de sağlık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Marmara Depremi'nin yıl dönümüne ilişkin açıklamada buluna Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, "24 yıl önce yaşanan Marmara Depremi'nin yıkıcı etkisi bizlere insani yardım ve ilkyardımın akut dönemde hayati öneme sahip olduğunu göstermişti. Marmara Depremi'nde gönüllülerimizle edindiğimiz tecrübe bugün Yeryüzü Doktorları olarak Kahramanmaraş Depremi'nde on binlerce insanın yanında olmamıza vesile oldu. Bizler yeryüzüne iyilik, sağlık olmak için yola çıktığımız günden beri tüm kriz acil durumlarında hızlı bir şekilde koordine olmaya ve bölgelerdeki sağlık ihtiyacına cevap verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için de gönüllü doktor, hemşire, eczacı ve psikologlarımızla bölgede hizmetlerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.