TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak 7 Ekim'den beri Gazze'deki saldırılarda bölge halkının yer almaya devam ediyoruz. Gazze'de yer alan fizyoterapi ve rehabilitasyon merkezimizdeki tıbbi ve sarf malzemeleri bölgenin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesine sevk ederek kritik seviyedeki tıbbi malzeme eksikliğine destek olduk.

Şifa Hastanesine tıbbi malzeme desteği

20 Ekim'de Gazze Sağlık bakanlığı ile acil koordine olarak sağlık merkezlerimizdeki toplamda 13 bin 837 adetten oluşan ve çok çabuk tükenen sargı, hasta bezi, serum, hijyenik jel, ameliyat eldiveni gibi tıbbi ve sarf malzemeleri Şifa Hastanesi'ne teslim ettik. Bağışçılarımızın büyük desteği sayesinde bugüne kadar hem sağlık hem de insani yardım anlamında Gazze'nin yanında olduk.

Cumartesi günü Refah sınır kapısının açılmasıyla insani yardım tırlarının geçişine izin verildikten bu ana kadar hem sağlık hem insani yardım çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürdük. 2 doktorumuz ve sağlık çalışanlarından oluşan 20 kişilik ekibimizle 7 Ekim'den beri Şifa ve Endonezya Hastanesi'nde gönüllü olarak acil müdahalede bulunuyoruz. Aynı zamanda bölge halkına ve hastane personeline acil yardım kiti ve ana gıda malzemesi dağıttık.

Bin aileye ekmek, su, gıda kolisi dağıttık

Enerji, yakıt, sağlık, gıdaya erişimin kısıtlanmasıyla Gazze'de günden güne artan ihtiyaçlar doktorlar tarafından acil çağrı koduyla duyurulmuştu. Yeryüzü Doktorları olarak da bu çağrıya hem kendi sağlık ekibimizle hem de dağıttığımız hijyen ve gıda kolileriyle destek verdik. Bütün engellemelere ve yaşanan saldırılara rağmen ekibimiz, 7 Ekim'den bu yana 1070 aileye toplamda 7 bin 980 ihtiyaç sahibine ekmek, su ve gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Türkiye'den doktorlarını ve insani yardım kolilerini gönderiyoruz

Bugüne kadar Gazze'deki sağlık ve lojistik desteğini var gücümüzle sürdürürken, sınır kapısının açılmasıyla, İstanbul'da hazırladığımız 13 paletlik insani yardım kolilerini de bölgeye gönderiyoruz.

Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze'ye gönderilen 20 kişilik uzman doktor heyetinin ardından dernek olarak beyin ve sinir cerrahı, ortopedi ve travmatoloji doktoru, genel cerrahi doktoru, ameliyathane hemşiresi, anestezi uzmanı ve teknikerini birçok bekleyen acil ameliyatları yapmak ve Gazze'ye göndermek üzere hazırlıklarımızı tamamladık.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.