TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları Olarak Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdürüyoruz

Yeryüzü Doktorları olarak Gazze’deki ekibimizle sağlık çalışmalarına devam ederken Mısır’dan tedarik ettiğimiz medikal ve temel ihtiyaç malzemelerini Refah kapısından bölgedeki ekibimize ulaştırıyoruz.

Yıllardır devam eden abluka ve son saldırılar sebebiyle altyapısı çöken Gazze’de yaşam alanı kalmadı, sağlık hizmetleri çok kısıtlı bir şekilde devam ediyor. Yeryüzü Doktorları olarak 2000’li yılların başından beri Gazze’de desteklerimizi sürdürürken 2015 yılında ise profesyonel ve sürdürülebilir sağlık hizmeti vermeye başladık. 7 Ekim’den bu yana doktorlarımızın ve sağlık personellerimizin gerçekleştirdiği acil yardım müdahaleleriyle Gazze halkının yanında olmaya çalışıyor, şehrin kuzeyindeki Şifa ve Endonezya Hastanesinde başladığımız çalışmaları bugün Refah bölgesindeki Kuveyt Hastanesinde sürdürüyoruz.

Gazze’deki ekibimizin ve sağlık sisteminin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen medikal ve temel gıda malzemeleri Gazze’ye teslim edilmek üzere Mısır’da hazırlıyoruz. Hazırlanan malzemeler, sınır bölgesinde görev alan doktorumuz Mohammed Ghaniem’in koordinesinde tedarik merkezinden hareket edecek yardım tırlarına yükleniyor. Refah sınır kapısından Gazze’ye geçiş yapan yardım tırları ekibimiz tarafından teslim alınıp Gazze halkına ulaştırılıyor.

Haftada 2000’den fazla insani yardım kolisi Kuveyt Hastanesi’ne gidiyor

Bölgedeki yıkımın büyümesi ve ihtiyacın giderek artması sebebiyle Mısır’da hazırlanan yardım tırlarında yer alan 1500 temel gıda ve 500 medikal insani yardım kolisini Kuveyt Hastanesi’ndeki görevli ekibimize ulaştırıyoruz. Bölgede kriz başladığı andan itibaren hem şehrin içinde hem deniz hem de kara yoluyla acil yardım çalışmalarımızı sürdürüyor, eş zamanlı olarak Gazze kampanyası da yürütüyoruz.

Yeryüzü Doktorları olarak üç aydır aralıksız devam eden saha faaliyetleri kapsamında bu hafta; kutu anestezik, antibiyotik, steril gazlı bez, pamuk, yara merhemi, serum gibi tıbbi sarf malzemelerle birlikte su, süt, meyve suyu, peynir, konserve et, sebze, fasulye gibi gıda maddelerinden oluşan temel ihtiyaç malzemelerini Gazze’deki ekibimize ulaştırıyoruz. Bugüne kadar Gazze’ye teslim edilen her bir tır ile 13 binden fazla insanın ihtiyacını karşılayarak hem hastanelerde hem de mobil ekiplerimizle şehrin farklı noktalarında sağlık alanında destek veriyoruz. Sağlık hizmetlerinin yanında sıcak yemek ve gıda yardımlarını başta mülteci kampları olmak üzere ulaşabildiğimiz bütün yerleşim alanlarında ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bugüne kadar Gazze’de 110 binden fazla kişiye ulaştık. Çalışmalarımızı hem bölge içinden hem de sınır kapılarından sürdürmeye devam edeceğiz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.