TR
Ne Aramıştınız?

Güney Gazze'deki Kuveyt Hastanesi 1 Milyon Kişiye Hizmet Vermek Zorunda!

Yeryüzü Doktorları olarak uzun yıllardır Gazze’de çalışıyor ve 7 Ekim’de başlayan saldırıların ilk gününden beri bölgedeki sağlık personellerimiz ile hizmet veriyoruz. Yüz binlerce Gazzelinin yerinden edilip şehrin güneyine kaydırılması sonucu artan nüfus sonrasında sağlık altyapısını desteklemek için harekete geçtik.

Gazze’nin kuzeyinde ve merkezde başlayan ablukaya kadar Şifa ve Endonezya Hastanesinde acil serviste yaralıların tedavisini gerçekleştirirken hastanelerin kullanılmaz hale gelmesinden dolayı ekibimizi tahliye ettik. Saldırılar ve yakıt yetersizliği nedeniyle 26 hastanenin ve 47 sağlık ocağının çalışmadığı ve sağlık ihtiyacının artarak devam ettiği Gazze’de, güneye zorunlu göç eden halka Kuveyt Hastanesinde ekiplerimiz ile hizmet vermeye başladık.

Sağlık sistemini desteklemek için 1 milyon Gazzeliye hizmet veriyoruz

Saldırıların ilk gününden bu yana hem sağlık hem insani yardımları ile 60 bini aşkın Gazzeliye ulaştık ve nüfusun 300 binden 1 milyona yükseldiği güney Gazze’de sağlık hizmeti için seferber olduk. Bölgedeki Kuveyt Hastanesinin kısıtlı imkanları ve sisteminin tamamen çökmesi nedeniyle sağlık personellerine ve ailelerine destek veriyoruz.

Gazze’deki sağlık ekibimizde görev alan Dr. Muhammed Ghaniem Kuveyt Hastanesinde vekaleten başhekimlik görevini üstlendi. Güney bölgedeki sağlık sisteminin sürekliliğini sağlamak için hastanedeki ekipman, tıbbi ve sarf malzeme eksikliğini de gidermeye çalışıyoruz.

Sağlık sistemini ve bölgeyi saldırılar bitene kadar desteklemeye devam edecek ekibimiz, Güney Gazze’ye sığınan ve mülteci kamplarında yaşayan halka ve saldırılar nedeniyle yaralananlara hizmet vermek için hastanenin çalışmalarını sürdürmesinde aktif rol alıyor.

Refah sınır kapısından yardım tırı gönderdik

Dernek olarak Gazze’nin kuzeyinde ve güneyinde ekiplerimiz ile acil sağlık hizmeti ve yardım faaliyetlerine aralıksız devam ederken Gazze içindeki tıbbi ve sarf malzeme stoğunun azalması sebebiyle Mısır’dan hazırladığımız bir yardım tırını Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaştıracak; bu malzemeler 13 bini aşkın kişinin ihtiyacını karşılayacağız. Mersin’den hazırlanan iyilik gemisine de yardım malzemelerini teslim eden ekibimiz şehrin farklı noktalarında içerden yardım sağlarken sınır kapılarından da malzeme tedariği sağlayarak Gazzeliler için çalışmalarını sürdürecek.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.