TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak açlık kaynaklı sağlık sorunlarını önlemek amacıyla beslenme sağlığı tedavilerinin yanında kurban operasyonları yürütüyoruz. “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” diyerek yıllardır Kurban Bayramının bereketini uzak coğrafyalarda yaşatıyoruz. Başta Gazze ve deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç sahibi 23 ülkeye bayramın sevincini ulaştıracağız. Bu yıl da aynı bereketi daha fazla insanla paylaşmak için bağışçılarımızın desteğini bekliyoruz.

Hem kurban operasyonu gerçekleştirecek hem sağlık hizmeti vereceğiz

Her yıl olduğu gibi bu bayram da Afganistan’dan Kamerun’a, Yemen’den Kosova’ya farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine kurban bağışı ulaştıracağız. Sağlık hizmetine erişimin çok kısıtlı olduğu ve salgın hastalıkların sık görüldüğü Çad’da kurduğumuz Sido Sağlık Merkezi’nde, Türkiye’den gelen gönüllü pediatri uzmanımız ve aile hekimimiz ile muayene ve tedavi hizmeti vereceğiz.

Bölge şartlarının zorlu olduğu Gazze’ye bağışçılarımızın kurban emanetlerini ulaştıracağız

Yeryüzü Doktorları olarak insani krizin sürdüğü ve açlıktan çocukların hayatını kaybettiği Gazze’de yıllardır sağlık hizmeti veriyor ve temel ihtiyacı karşılamaya devam ediyoruz. Beslenme, güvenli gıda ve temiz suya erişimin oldukça kısıtlı olduğu bölgede ayrıca kurban çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bölgedeki mücbir sebeplerden dolayı kesimleri Gazze dışında üçüncü bir ülkede yaparak kurban etlerini konserve haline getireceğiz. Konserve haline getirilen etleri Refah sınır kapısından Gazze’ye ulaştırılacağız.

Kampanyaya ilişkin açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Kurbanın bereketini 23 ülkeye taşıyacağımız kampanyamız ile bu sene de ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl deprem felaketinde olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nı buruk karşılayacağız çünkü Gazze’de insanlar ağır şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.  En büyük sağlık sorunları arasında ağır yaralanmalar ve uzuv kayıpları bulunuyor, ne yazık ki bölgede ileri seviye ameliyatlar çok kısıtlı gerçekleştirilebiliyor. Gıdaya ve temiz suya erişimin kısıtlı olması sebebi akut gastroenterit, yıkımlar sebebiyle de solunum enfeksiyonları yaygın görülüyor. Hepatit A ise tüm yaş gruplarında artış gösteriyor. Gazze’deki ekiplerimiz yaşanan sağlık sorunları ile birlikte gıdaya erişimin imkansızlaştığını belirtiyor. Bu durum Gazze’ye yapılacak kurban yardımlarını çok daha önemli kılıyor. Ayrıca ülkemizde de deprem bölgesinde çalışmalarımızı hala sürdürüyoruz. Depremin ardından hala ihtiyacın devam ettiği Hatay’da da kurban çalışmaları gerçekleştirip depremzedelerimize ulaştıracağız. Bu yıl hem ülkemizde hem uzak coğrafyalarda bizi bekleyen yüz binlerce insan var. Gelin, sizler de kurban bağışlarınızı bizlere ulaştırın, ihtiyaç sahiplerine destek olalım.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.