TR
Ne Aramıştınız?

Gönüllü üniversite öğrencilerimizden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları Topluluklarımız, Gazze’de her geçen gün büyüyen insani krize dikkat çekmek için saldırıların 138. gününde 16 ilde eş zamanlı “Gazze için Ses Ver” etkinliği düzenledi.

Nüfusunun yüzde 80’inin evlerini terk etmek zorunda kaldığı Gazze’de, 30 hastane, 53 sağlık merkezi, 150 sağlık kurumu ve 122 ambulans kullanılamaz hale geldi. Sağlık sisteminin çöktüğü Gazze’nin sesini duyurmak için bir araya gelen 23 farklı üniversitedeki Genç Yeryüzü Doktorlarımız; Ankara, İstanbul, Konya, Niğde, Kars, Düzce, Erzincan, Hatay, Rize, Kocaeli, Edirne, Sivas, Diyarbakır, Gaziantep, Balıkesir, Aksaray ve Manisa olmak üzere toplam 16 ilimizde üniversite kampüsleri ve şehir meydanlarında buluştu.

Yeryüzü Doktorları olarak Gazze’de 7 Ekim’den beri artarak devam eden insani krizin ilk gününden beri çalışmalarımızı sürdürürken; Genç Yeryüzü Doktorlarımız da bu zamana kadar gerçekleştirdikleri sempozyum ve fotoğraf sergileriyle Gazze’nin durumuna dikkat çekti. Düzenledikleri kermeslerle yardım çalışmalarında bulundu. Sağlık kurumlarına ve çalışanlarına yönelik devam eden saldırılar için de son olarak “Gazze İçin Ses Ver” etkinliğini düzenleyerek sessiz duruşlarıyla tepkilerini dile getirdi.

Meslektaşlarını unutmadılar

Üniversitelerin tıp, diş, eczacılık ve sağlık bilimleri fakültelerinde öğrenci olan Genç Yeryüzü Doktorlarımız, Gazze’de yaşananlara kayıtsız kalmayarak gerçekleştirdiği “Gazze için Ses Ver” etkinliğinde ellerinde dövizler taşıdı. İnsanlık dramına dikkat çekilen dövizlerle meydanlarda toplanan üniversite öğrencileri, sessiz yürüyüş sırasında saldırılarda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını unutmayarak yaka kartlarına meslektaşlarının adlarını yerleştirdi. Hazırlanan yaka kartlarını boyunlarında taşıyan öğrenciler kampüs içinde kartları elden ele değiştirerek vefat eden meslektaşlarını andı.

Temel haklara dikkat çektiler

Türkiye genelinde 23 üniversitedeki Genç Yeryüzü Doktorları Topluluklarımız; gıda, barınma ve temiz su gibi en temel haklara ulaşamayan Gazzelilerin yanında olduklarını vurguladıkları etkinlikte, bir an önce yaşanan dramın sona ermesinin ve sağlık sisteminin yeniden inşasının öneminin mesajlarını vererek meydan ve okul kampüslerinden dağıldı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.