TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak tam 223 gündür Gazze’deki saldırıların altında 20 kişilik ekibi ile acil yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bu yıl da şartların giderek zorlaştığı bölgede kurban organizasyonları düzenleyeceğiz. “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” kampanyamız ile Türkiye dahil 22 ülkede faaliyetlerimizi yürütecek Gazze’ye Kurban Bayramı boyunca bağışçılarımızın vekaletlerini ulaştıracağız.

Kurban etlerini konserve haline getireceğiz

Kurban kesimlerini güvenlik ve operasyon zorlukları nedeniyle Gazze dışında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üçüncü bir ülkede yapacağımız kurban organizasyonunda kesimi gerçekleştirdiğimiz kurbanları konserve haline getireceğiz. Hazırladığımız konserveleri soğuk zinciri kırılmadan ve son kullanma tarihi geçmeden Gazze halkına ulaştıracağız.

İslami usüllere uygun şekilde ve steril ortamda kestiğimiz kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 7 Ekim’den beri bölgede sağlık hizmeti ve medikal malzeme desteği verirken konserveleri sınır kapısından geçirip Gazze’deki ekibimize teslim edecek ve şehrin her noktasında dağıtacağız.

Gazze’de 300 bin kişinin yanında olduk

Yeryüzü Doktorları olarak saldırıların şiddetiyle tarihin en acı günlerini yaşayan Gazze’de bugüne kadar 20 binden fazla kişiye acil müdahalede bulunduk, zorlu ameliyatları gerçekleştirdik. Saldırılar sonucu yıkılan kliniğimizdeki malzemeleri hastanelere sevk ederken tıbbi ve medikal malzemelerimizle on binlerce Gazzelinin yaralarını sarmasına destek olduk.

Dernek olarak Gazze’deki sağlık ekibimizle şehrin güneyindeki sağlık hizmetlerimize Ahdi ve Avrupa Hastanelerinde devam ediyoruz. Tıbbi ve medikal alanda desteğimizin yanı sıra 55 binden fazla kişiye sıcak yemek, 33 binden fazla kişiye de gıda desteği ile insani yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yardım çalışmalarımız kapsamında eş zamanlı olarak Mısır’dan içerisinde gıda, hijyen, ilaç ve ihtiyaç malzemesi bulunan sevkiyatlarımızı da düzenli olarak Gazze’ye ulaştırarak 7 Ekim’den beri 300 binden fazla Gazzeli’ye destek olduk.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.