TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak 2015 yılından beri merkez ofis, fizik tedavi merkezi ve mobil ekiplerimizle sağlık alanında hizmet verdiğimiz Gazze'de, yapılan saldırılar sonrasında acil yardım için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Saldırıların 7.gününde ekiplerimiz ile bölgede bulunan doktorlarımız Gazze Şifa Hastanesi ve Endonezya Hastanesinde acil serviste destek veriyor. Aynı zamanda gıda, bebek bezi ve maması, battaniye  gibi acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan paketleri dağıtıyoruz. Hastanede ve bölgede birçok dağıtım gerçekleştiren ekibimiz, ana gıdaya erişimin zorlaştığı anda ekmek dağıtımı da gerçekleştirdi.

Yoğun saldırılar altında sağlık desteği vermeye çalışıyoruz

7 Ekim'de başlayan ve şiddeti giderek artan İsrail saldırılarında Gazze'de enerji, iletişim ve su alt yapısı kesildi. Pazar günü yoğun bomba saldırıları sonrasında Gazze merkezdeki kliniğimizin etrafındaki binalar tamamen yıkıldı. Şiddetli patlamaların etkisiyle klinikte de hasarlar meydana geldi. Kendi yaşadıkları evlerde oluşan hasardan dolayı zor anlar yaşayan sağlık personellerimiz bir yandan da Gazze halkına var gücüyle yardım etmeye çalışıyor.

Helallik istediler

Gazze'deki durum hakkında değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, "Her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de Yeryüzü Doktorları olarak Gazze'de çalışmaya devam ediyoruz. Saldırıların bir an önce bitmesini ve barış ortamının tesis edilmesini temenni ediyoruz. Dernek olarak kurulduğumuz günden beri Filistin'de özellikle Gazze'de insani yardım çalışmalarımız sürüyor. Bölgede zor şartlar altında hizmet veren ekiplerimiz, son gelişmeler ve alınan tahliye kararından sonra bizden helallik istediler. Böylr bir ortamda görevlerini icra etmeye çalışan tüm ekip arkadaşlarımızın ve yaşam mücadelesi veren Gazzelilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizlerin de maddi maneci vereceğinizi her destek Gazzeliler için umut olacaktır." ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.