TR
Ne Aramıştınız?

YERYÜZÜ DOKTORLARI İLE YURTDIŞINA BAĞIŞ (ULUSLARARASI YARDIMLAR)

2000 yılından beri sağlık alanına odaklanmış bir insani yardım kuruluşu olarak hizmet veren Yeryüzü Doktorları, bugüne kadar 50’den fazla ülkede faaliyet göstererek yüz binlerce insana ulaşmıştır. Afganistan’dan Çad’a, Somali’den Suriye’ye kadar birçok ihtiyaç sahibi bölgede açılan sağlık merkezleri ile uluslararası yardım faaliyetlerinin kesintisiz hale dönüştürülmesi amaçlanmıştır.

Sizler de yyd.org.tr/bagis web adresinden online olarak yapacağınız bağışlar ile uluslararası yardım faaliyetlerimize katkıda bulunabilirsiniz.

YURTDIŞINA YAPILABİLECEK YARDIM ÇEŞİTLERİ

Yeryüzü Doktorları, sağlık alanına odaklanmış bir dernek olarak beslenme sağlığı, göz sağlığı, anne çocuk sağlığı, birinci basamak sağlık hizmetleri ve temiz suya erişim gibi birçok farklı alanda; din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı amaçlamaktadır. Bir yandan yürüttüğü gönüllü sağlık ekibi projeleri ile gittiği ülkelerde gönüllü olarak sağlık hizmeti sunmakta; diğer yandan yine ihtiyaç sahibi bölgelerde açtığı yerel sağlık merkezleri ile sunulan hizmetlerin kesintisiz hale dönüşmesini sağlamaktadır.  

Yürütülen insani yardım çalışmaları kapsamında; birinci basamak sağlık hizmeti, katarakt ameliyatı, tıbbi beslenme tedavisi, psikososyal destek, kurban faaliyetleri, su kuyusu çalışmaları gibi birçok farklı alanda Yeryüzü Doktorları’na bağış yapabilirsiniz.

YURTDIŞINA SAĞLIK VE BESLENME YARDIMI

Bugün yeryüzünün birçok ihtiyaç sahibi coğrafyasında 690 milyon kişi açlıkla mücadele etmektedir. Yeryüzü Doktorları ise beslenme sağlığı projeleri kapsamında; kuraklık, yoksulluk, iç karışıklık gibi sebeplerle açlık probleminin yaşandığı bölgelerde beslenme sağlığı merkezleri açmakta ve bu merkezlerde muayene, tedavi hizmeti sunmaktadır. Bugüne kadar Somali, Nijer, Yemen, Suriye gibi açlıkla mücadele eden ülkelerde beslenme sağlığı alanında faaliyet göstermiş ve yüz binlerce kişiye sağlık hizmeti sunmuştur. Ayrıca beslenme yardımı hizmetleri kapsamında; Bangladeş, Çad, Filistin, Somali, Sudan, Yemen, Afganistan, Nijer, Gana, Gazze, Uganda, Kenya, Suriye, Gambia, Mali, Pakistan ve Kongo’da 100 binden fazla kişiye ulaşmıştır.

Sizler de yyd.org.tr/beslenme web adresinden beslenme sağlığı alanındaki çalışmalarımıza katkıda bulunarak açlıkla mücadele eden ihtiyaç sahiplerinin hayata tutunmasına vesile olabilirsiniz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.