TR
Ne Aramıştınız?

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’na göre, dünyada 811 milyon insan yeterli ve güvenli gıdaya ulaşamıyor, 38 ülkede ise 48 milyon insan kıtlığın eşiğinde hayatını sürdürüyor. Açlığın yaşandığı ülkelerden biri olan Afganistan’da 2 milyon çocuk malnutrisyon ile mücadele ederken, Somali’de 2 milyon 700 bin kişi günlük gıda ihtiyacını dahi karşılayamıyor. Çad’da ise 5 yaş altı çocuk nüfusun %37,8’i açlık nedeniyle sağlıklı gelişemiyor. Yeryüzü Doktorları olarak açlığa karşı uzun yıllardır sağlık hizmetleri sunuyoruz. Bu yıl da başlattığımız “Yeryüzü Acıya Tok, İyiliğinize Aç” kampanyamızla yeryüzündeki açlık mücadelesine dikkat çekiyoruz.

Bugüne kadar insani yardım çalışmalarında sürdürülebilirliği esas alarak çalışıyor, açlık sorunlarına karşı sürekli hizmet amacıyla ihtiyaç sahibi coğrafyalarda beslenme sağlığı merkezleri kuruyoruz. Bu doğrultuda açlık rakamlarının yüksek olduğu Afganistan, Somali, Çad, Bangladeş ve Yemen’de toplam 26 beslenme sağlığı merkezi ve 12 mobil sağlık ekibimizle hizmet sunuyoruz. Açlık ve beslenme yetersizliği yönünden en yüksek risk grubu olan çocuk ve hamile/emziren anneler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yönelik muayene ve beslenme tedavileri uyguluyoruz.

Aynı zamanda kampanya kapsamında beslenme sağlığı çalışmalarımızı desteklemek için Ramazan ayı süresince Bangladeş, Tanzanya, Somali, Çad, Lübnan, Benin, Filistin, Pakistan, Sudan, Suriye, Yemen ve Afganistan’da ihtiyaç sahiplerine kumanya yardımları ulaştıracağız.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan GüneyYeryüzünde kuraklık, yoksulluk, savaşlar ve iç karışıklıklar gibi sebeplerden dolayı açlık ile mücadele hâlâ devam ediyor. Öncelikle Afrika’da olmak üzere, açlık ve yetersiz beslenme, vücut direncinin düşmesinin ve buna bağlı ölümlerin başlıca nedenleri arasında. Açlığın sebep olduğu sağlık sorunlarının engellenmesi ve çocukların gelişimlerini sağlayabilmesi amacıyla 2012 yılından bu yana ihtiyaç sahibi coğrafyalarda beslenme sağlığı projeleri yürütüyoruz. Yalnızca 2021 yılında 18 bin 703 kişiye beslenme tedavisi uyguladık. Beslenme sağlığı merkezlerimizdeki çalışmalarımıza ek olarak gıda paketi yardımlarımızla da ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyoruz. Bu yıl da dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı Ramazan ayında, açlık sorunlarına dikkat çekmek için “Yeryüzü Acıya Tok, İyiliğinize Aç!” adlı kampanyamızı başlattık. Halkımız kampanyamıza 470 lira tutarında bağış yaparak bir insanın tıbbi beslenme tedavisini karşılayabilir.” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.