TR
Ne Aramıştınız?

Geçtiğimiz yıl BM verilerine göre, yaklaşık 27 milyon nüfuslu ülkedeki iç savaş nedeniyle yaklaşık 7 milyon kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyordu. Ülkeye gıda, yakıt ve ilaç girişindeki kısıtlamalar nedeniyle bu sayı 15 milyona yaklaştı. Her 3 kişiden 2’si açlık sıkıntısı ile mücadele etmek zorunda. Şiddetli açlık yaşayan çocuklar zatürre, ishal, sıtma ve kızamık gibi bulaşıcı hastalıklara karşı daha savunmasız ve organ yetmezliği ile karşı karşıya.

Bu doğrultuda, Yeryüzü Doktorları olarak 2016 yılından beri beslenme sağlığı konusunda yardım faaliyetleri yürütmeye devam ediyoruz. Şu anda Aden ve Hadramut illerinde ALboraiqah, Khormakser, ALmukala, ALraidah & Kosaiar bölgelerinde olmak üzere toplam 4 beslenme sağlığı merkezimizde anne ve çocuklar başta olmak üzere, açlıktan ölümün eşiğine yaklaşmış insanlara tıbbi beslenme tedavisi sağlıyoruz.

Bu zamana kadar açmış olduğu beslenme sağlığı merkezlerimizde 115 bin kişiyi muayene ettiğimizi ve 45 bin kişiye beslenme tedavisi sağladığımızı belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Dünyanın neresinde olursa olsun insani krizlerden en fazla zarar gören şüphesiz çocuklar oluyor. Bu durum Yemen’de de uzun süredir böyle maalesef. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz 7 yaşındaki Emel de o çocuklarsan sadece bir tanesi… Maaşların ödenemediği, kamusal hizmetin sunulamadığı, sağlık hizmetinin durmak üzere olduğu Yemen’de, krizin başladığı ilk günlerden beri Yemen halkına destek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ölüm kalım meselesi olarak nitelediğimiz bu çalışmalarımız için halkımızın da desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.