TR
Ne Aramıştınız?

Her gün 800’den fazla kadın hamilelikte, doğum sırasında veya sonrasında oluşan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Yenidoğan ölümleri, 5 yaş altı ölümlerinin %47’sini oluşturmaktadır. Anne ve çocukların yaşadığı sağlık problemleri ve buna bağlı meydana gelen ölümlerle mücadele için uzun yıllardır aktif olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu doğrultuda ise, başlatmış olduğumuz “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar” kampanyasına yardım bekliyoruz.

“Hem eğitim, hem operasyon”

Bugüne kadar Uganda’dan Nijer’e, Somali’den Yemen’e, yeryüzünün birçok bölgesinde, anne ve çocuk ölümlerinin yoğun gözlemlendiği bölgelerde özel olarak klinikler de açmakta veya var olan klinikleri desteklemekteyiz. Bu kliniklerde hamile/emziren annelerin rutin kontrolleri, sağlıklı doğum uygulamaları, fistül tedavisi, bebeklerin aşılanması ve pediatrik muayenelerin gerçekleştirilmesi gibi çok sayıda hizmet vermekteyiz. Ayrıca kadın ve çocuk hastalıkları alanında çok sayıda eğitim de düzenleyerek sürdürülebilir fayda sağlamayı hedefliyoruz.

Gerçekleştiğimiz çalışmaları daha fazla kişiye ulaştırma amacıyla “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar” isimli bir kampanya başlattık.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Bir çocuğun kocaman gülümsemesidir gerçek mutluluk. Anne için evlat kokusu, evlat için anne kucağıdır gerçek huzur. Ancak maalesef yetersiz sağlık imkânları sebebiyle pek çok anne ve pek çok evlat hayatını kaybediyor… Bu ölümlerin pek çoğunun uygun yöntemlerle tedavi edilmiş olsalardı önlenebilir olduğunu biliyoruz. 

Biz Yeryüzü Doktorları olarak, sağlık imkânlarının yetersiz olduğu bölgelere ulaşmaya çalışıyor, anneler ve evlatları için daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyoruz. Uzun yıllardır bu alanda çalışmalarımız var. O çalışmalarımızı sürdürebilmek, daha çok kişiye ulaşabilmek için halkımızın desteğini bekliyoruz. Gelin, hep birlikte yardım edelim; yaşasın anneler, yaşasın çocuklar…” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.