TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzünün sağlık hizmetlerine erişilemeyen bölgelerinde önlenebilir sebeplerden ötürü hayatını kaybeden annelere ve çocuklara dikkat çekerek “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar” adlı kampanyamızı başlattık

Dünya genelinde her gün 800’den fazla kadın hamilelikte, doğum sırasında veya sonrasında ölüyor. 2019 yılında günde 14 bin 5 yaş altı çocuğun ölümü söz konusudur. Gerekli önlemler ve iyileştirmeler yapılmazsa 2030 yılına kadar 48 milyon çocuk ölümü tahmin ediliyor. Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık hizmetlerine erişimin daha da kısıtlandığı bu dönemde anne ve çocuk sağlığında yaşanan sorunlara dikkat çekmek için “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar” adlı kampanyamızı başlattık.

Dernek olarak Afrika’dan Asya’ya dünyanın birçok bölgesinde hizmetlerimizle, ihtiyaç sahibi annelere ve çocuklara tedavi hizmeti sağlıyor; bu doğrultuda sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu bölgelerde anne ve çocuk sağlığı için klinikler açıyor veya var olan klinikleri iyileştiriyoruz. Bu kliniklerde hamile ve emziren annelerin rutin kontrollerinin yapılması, bebeklerin aşılanması, pediatrik muayenelerin yapılması gibi hizmetler ile tedavi yaparken, ailelere bebek bakımı ve üreme sağlığı ile ilgili eğitimlerin verilmesi ile anne ve çocuk sağlık sorunlarının azalmasını sağlıyoruz.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Yıllardır anne çocuk sağlığı konusunda yardım çalışmalarında bulunuyoruz. Görüyoruz ki özellikle ihtiyaç sahibi bölgelerde, önlenebilir nedenlerle hayatlarını kaybeden anneler ve çocuklar var. Kısıtlı sağlık imkânları sebebiyle oluşan bu sorunların önüne geçebilmek için o coğrafyalara ulaşıyor, onlara yardımlarımızı sunuyoruz.

Pandemi döneminde sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar onların hayatını daha da olumsuz etkiliyor. Biz Yeryüzü Doktorları olarak pandemi sürecinde de bu bölgelerdeki sağlık hizmetlerimizi bağışçılarımız sayesinde sürdürüyoruz.  Dünyanın her yerinde annelerin ve çocukların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmelerine vesile olmak için halkımızın desteğini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.