TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak sağlık alanında yaşanan problemlerden biri olan uzman sağlık çalışanı sayısının yetersizliğinin önüne geçmek için eğitim, sertifika ve uzmanlık programlarını destekliyor, kongreler düzenleyerek bilimsel araştırma ve etkinliklere katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar Somali, Lübnan, Yemen, Filistin, Tanzanya, Çeçenistan, Afganistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Moritanya ve Uganda’da gerçekleştirdiğimiz sağlık eğitimleri ile yerel sağlık kuruluşlarının kapasite gelişimine destek olduk.

2014 yılında tıp fakültesi kurulumu için müfredat, laboratuvar, cihaz ve ekipman desteği verdiğimiz Uganda İslam Üniversitesine, 2016 ve 2018 yıllarında da göz cerrahisi alanında fako cihazı eğitimi ve ortopedi alanında ise gelişimsel kalça displazisi ve çarpık ayak rahatsızlıklarına yönelik eğitimler verdik. Yerel sağlık çalışanı kapasitesini artırarak kalıcı fayda sağlamak için bu yıl da 23-27 Kasım tarihleri arasında Ugandalı öğrenciler için sağlık eğitimi programı düzenledik.

Covid-19 salgını nedeniyle online kanallar üzerinden gerçekleştirdiğimiz eğitim programında; çocuk nörolojisi alanında bir profesör, nefroloji ve enfeksiyon hastalıkları alanında iki doçent doktordan oluşan eğitici kadromuz ile 66 Ugandalı öğrenciye eğitimler verdik.

Sağlık eğitimi projelerinin öneminden bahseden Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan GüneyYeterli ekipmana ve nitelikli sağlık çalışanına ulaşamadığı için doğru tedaviye ulaşamayan, iyileşemeyen ve maalesef ki bu sebeplerden ötürü hayatlarını kaybeden milyonlarca insan var. Uzman sağlık çalışanı sayısının artırılması, sağlık sisteminin desteklenmesi ve sağlık merkezlerindeki hizmetlerin devamlılığı sağlanması ile bu sorunların önüne geçilebiliriz.

Yeryüzü Doktorları olarak bu sebeple Uganda İslam Üniversitesi Tıp Fakültesine sağlık eğitimi programları düzenliyoruz. Aynı zamanda üniversiteye verdiğimiz ekipman ve sistem desteği ile hastalara doğru teşhis konulabilmesini ve doğru tedavi yöntemlerinin uygulanabilmesini sağladık. Nitelikli sağlık çalışanının bölgeye kazandırılması için verilen bu eğitimler ve desteklerle sağlık sistemine katkı sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.