TR
Ne Aramıştınız?

Çoğu sağlıkçılardan oluşmak üzere 20 bine yakın gönüllümüz ile bugüne kadar ihtiyaç sahibi binlerce insanın hayata tutunmasına vesile olduk. 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle de bu toprakların iyiliğini yeryüzüne taşıyanların saha gözlemlerine dikkat çekiyoruz

Gönüllü diş hekimimiz Tolga Doğruer “Yeryüzü Doktorları ile 2016’da Svaziland’a, 2015’te ise Kenya ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne gittim. Gittiğim ülkelerde pek çok sıkıntıya şahit oldum; özellikle yetimhanelerdeki çocukların durumu beni son derece etkilemişti. Bir hekim ve her şeyden önemlisi bir insan olarak oradaki durum sizi son derece çaresiz, yetersiz hissettiriyor. Sabahtan akşama kadar çalışsanız da, kendinizi hiçbir şey yapamamış gibi hissediyorsunuz. 14 Mart gibi bir günde benim dünyadaki bu durum karşısında söylemek istediğim bir şey var: Gönüllü olarak gittiğiniz ülkelerde sadece siz ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmiyorsunuz, yardımları ulaştırdığınız insanlar da sizi daha “iyi” bir insan haline getiriyor. Hayatım boyunca ”izini” taşımaktan gurur duyacağım bu duyguları yaşamamda bana yardımcı olduğu için Yeryüzü Doktorları’na teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Gönüllü doktorumuz Sümeyye Turhan ise “Yeryüzü Doktorları ile 2011 yılında Somali, 2013 yılında Nijer, 2017 yılında Afganistan’a gittim. Sahaya gitmeden önce bu ülkelerde yaşanan yoksulluk, açlık, sağlık imkânlarına erişememe gibi sorunlar olduğu hakkında bilgi sahibiydim aslında. Ancak orada olmak, bildiğimizi sandıklarımızı bizzat tecrübe etmek çok farklı. Karşılaştığınız durumlar, şahit olduklarınız duygularınızı derinleştiriyor, anıları kıymetlendiriyor. Önceden zor gelen engeller artık daha aşılabilir hale geliyor. Sahada daha faydalı olabileceğiniz her ne varsa onu ortaya çıkarmak için var gücünüzle çalışmayı öğreniyor ve paylaşmayı en kıymetlisi ise sahip olduklarınıza şükretmeyi öğreniyorsunuz. Daha fazla ne yapabilirim düşüncesi ise yaşamınızın bir parçası haline geliyor.” sözlerini kaydetti.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.