TR
Ne Aramıştınız?

Suriye savaşında 7 yıl geride kalırken, savaşın sebep olduğu tablo her geçen gün ağırlaşıyor. Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin verilerine göre, dünyada 5,5 milyon Suriyeli mülteci bulunmakta. Yine aynı verilere göre 5 yaş altı 19 bin çocuk akut beslenme bozukluğuna maruz kalmış durumda. Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü verilerine göre ise 13,5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Tüm bunların yanı sıra Suriye’de sağlık tesislerine yapılan saldırılar da devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; 2017 yılında 200’e yakın sağlık tesisi saldırıya uğrarken; 2018’de sadece 2 ayda 67 sağlık tesisi bombalandı ve 52 kişi bu saldırılarda hayatını kaybetti.

Yeryüzü Doktorları olarak Suriye halkına desteklerimizi sürdürüyoruz

Yeryüzü Doktorları olarak Suriye halkının yaşamış olduğu bu insani drama kayıtsız kalmadık. Bölgedeki sağlık sisteminin desteklenmesi amacıyla hastane ve kliniklere ilaç, medikal malzeme ve ekipman; hekimlere ise maaş desteği sağladık. 1 yılı aşkın süredir ise, kuşatma altındaki Doğu Guta’da kadın ve çocuklara yönelik olarak uzmanlar kontrolünde beslenme sağlığı programı düzenledik, ambargolar sebebiyle bölgede yaşanan ilaç eksikliğini gidermek adına da çocuk ilaçlarını ücretsiz olarak karşıladık. Ayrıca Azez iline bağlı Soran ilçesinde doğum ve birinci basamak sağlık hizmeti sunacak bir kliniğin hazırlıklarına devam ediyoruz.

Suriye içerisindeki çalışmalarının yanı sıra Türkiye’ye gelmiş Suriyelilere yönelik olarak da çalışmalarımızı sürdürüyor, göçmen sağlık merkezleri ile muayene ve psikososyal destek hizmeti sunmak suretiyle krizin ilk yıllarından beri Suriyelilere destek olmaya devam ediyoruz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.