TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak Koronavirüs salgını ile aralıksız mücadele eden fedakâr sağlık çalışanlarına destek olmak için motivasyon kiti projesi gerçekleştirdik. Proje kapsamında üniversite öğrencisi gönüllülerimizden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları topluluklarımız, içlerinde atıştırmalık yiyecek, içecek, yastık, havlu ve şeffaf telefon kılıfı gibi temel ihtiyaç malzemeleri bulunan kitleri sağlık çalışanlarına dağıttı. Dağıtılan motivasyon kitleri, sağlık kahramanlarının yanında olduğumuzu gösterirken, 14 Mart Tıp Bayramı’nda da onlara bir kez daha teşekkür etmemize vesile oldu.

Genç Yeryüzü Doktorları topluluklarımız; Ankara, İstanbul, Trabzon, Diyarbakır, İzmir ve Konya gibi çeşitli illerin yer aldığı toplam 21 ilde bulunan 30 üniversite hastanesini, 2 ilçe sağlık müdürlüğünü, yaşlılar merkezini ve devlet hastanesini ziyaret etti ve Covid-19 servisinde görev alan 5 bini aşkın sağlık çalışanına motivasyon kitlerini ulaştırdı.

Kitlerin dağıtımında yer alan öğrencilerden Karadeniz Teknik Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Gönüllümüz Uğur Çobanoğlu “Topluluk olarak böylesine güzel bir  projede yer almaktan çok mutluyuz. Kahraman sağlık çalışanlarımız en başından beri pandemi ile çok büyük bir mücadele veriyor. Onlara teşekkür etmek ve destek olabilmek için hediyeler getirdiğimizi söyleyince hepsi çok duygulandı. Böyle bir zamanda onları düşündüğümüz için çok mutlu oldular.” dedi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluk Başkanımız Beyza Nur Okan ise “Onca saha etkinliği gerçekleştirmiş kişiler olarak en özel hissettiğimiz anlardan biriydi.  Yorulmuş, bunalmış ve bir dokunuşa ihtiyacı olan sağlık çalışanlarımız bizi gördüklerinde o kadar mutlu oldular ki belki sarılamadık, belki yakın bir temas kuramadık ama o minnettar bakışlar, teşekkürleri bize çok şey anlattı. Koronavirüse karşı en önde çalışan hekimlerimiz, yoğun bakım hemşirelerimiz, temizlik görevlilerimiz, hasta bakıcılarımız ve daha adını sayamadığımız birçok Covid-19 servis çalışanı için çok büyük moral ve destek kaynağı oldu.’’ dedi.   

Sağlık çalışanları için zorlu geçen bir yıl olduğunu belirten Genç Yeryüzü Doktorları Koordinatörümüz Esra Demir, “Covid-19 salgınının dünyayı etkisi altına aldığı günden beri, şüphesiz en çok yorulanların başında sağlık çalışanları geliyor. Genç Yeryüzü Doktorları topluluklarımız da her zaman bunun bilincinde oldu. Bu farkındalıkla pandemi servisinde görevli doktor, hemşire, hasta bakıcı, laborant, temizlik ve güvenlik görevlisi gibi tüm çalışanları kapsayacak bir proje düşündük. Gıda ve hijyen malzemelerinin yer aldığı motivasyon kitlerimizi gönüllü öğrencilerimizle birlikte özenle hazırladık. Türkiye’nin dört bir yanında Covid-19 servisinde görev alan 5 bini aşkın sağlık çalışanına ulaştırdık. Çok güzel geri dönüşler aldık. Bazen duygulandık, bazen tebessüm ettik. Belki de en çok ‘Bizi de düşünenler varmış’ sözünden etkilendik. Pandemi sürecinde canla başla çalışarak halk sağlığı için mücadele eden kıymetli sağlık çalışanlarımıza hem projemiz hem de 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile yeniden teşekkür ediyor, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun dileklerimizi sunuyoruz. Motivasyon kitlerimiz ile birlikte gönderdiğimiz teşekkür kartında yazan sözleri bir kez daha tekrarlamak istiyoruz. Sağlık için çarpan yüreğinize sağlık!” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.