TR
Ne Aramıştınız?

Açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan bölgelerde başlattığımız Beslenme Kampanyası’na ilişkin karelerin yer aldığı “Ölüm Kalım Meselesi” adlı fotoğraf sergisini, 6 Haziran tarihinden itibaren İstanbullular ile buluşturuyoruz

Savaş, yoksulluk ve iç karışıklardan dolayı dünya üzerinde 815 milyon insan her gece aç yatıyor. Özellikle Doğu Afrika bölgesinde açlık problemi yaygın olarak yaşanıyor. Sadece Somali’de her iki insandan biri açlık sıkıntısı çekiyor. Yeryüzü Doktorları olarak dünya üzerinde yaşanan açlık krizine karşı farkındalık oluşturmak için “Ölüm Kalım Meselesi” adı ile başlattığımız Beslenme Kampanyası’na ilişkin karelerin yer aldığı bir fotoğraf sergisi gerçekleştiriyoruz. 6 Haziran tarihinden itibaren İstanbul Metrosunda başlayacak sergide yaptığımız çalışmaların fotoğraflandığı özel kareler, İstanbulluların ilgisine sunulacak.

Serginin doğuş nedenine dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Genel Müdürü Ali Doğan, “2012 yılından beri Afrika ve Orta Doğu’daki 9 Beslenme Sağlığı Merkezi’mizde 115 bin 149 kişiye birinci basamak sağlık hizmeti sunduk, 44 bin 437 kişiyi ise beslenme tedavisi programımıza aldık ve açlıktan ölüme giden yoldan dönmelerini, hayata tutunmalarını sağladık. Şu anda, yaklaşık 3 yıldır, her 4 kişiden 3ünün açlık sıkıntısı çektiği Yemen’de 4 beslenme sağlığı merkezimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Ölüm Kalım Meselesi’ adlı sergimizde, fotoğraflarla bu çalışmalarımıza tanıklık edeceksiniz.” dedi.

Sergi İstanbul’da

6-13 Haziran Yenikapı metro istasyonu

20-27 Haziran Ünalan metro istasyonu

27 Haziran-2 Temmuz Kirazlı metro istasyonlarında ziyaretçilere açık olacak.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.