TR
Ne Aramıştınız?

Uzun yıllardır insani krizin yaşandığı Yemen’de en büyük tehlike açlık. Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, Yemen’de 2 milyon 300 bin çocuk yeterli beslenemiyorken, 400 bin çocuk ise bu yıl açlık yüzünden hayatını kaybedebilir. Yeryüzü Doktorları olarak bu kapsamda ilk önce gönüllü sağlık ekiplerimiz ile giderek ihtiyaç analizi yaptığımız Yemen’de, 2016 yılından bu yana, açtığımız beslenme sağlığı merkezleri ile 5 yaş altı çocuklara ve hamile/emziren annelere beslenme tedavisi hizmeti veriyoruz. Sosyal sorumluluk ve topluma katkı sağlamak için yardımlar gerçekleştiren Nef Vakfı ise iş birliğimiz ile Yemen’de açlık mücadelesine kayıtsız kalmıyor.

Yemen’e “Nef”es olacak beslenme merkezleri

Nef Vakfı, Yemen’de açlık tehlikesi ile karşı karşıya olan insanlara nefes olmak için açtığımız 3 yeni beslenme sağlığı merkezinin kurulumuna destek verdi. Vakıf, bu merkezlerde sunulan beslenme muayeneleri ve tedavileri ile çocukların yeterli gelişim göstermelerine ve annelerin sağlıklı şekilde hayatlarına devam edebilmelerine vesile oldu.

Nef Vakfı ile yapılan iş birliğine dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Uzun yıllardır açlığın hüküm sürdüğü coğrafyalarda sağlık hizmeti sunuyoruz. Beslenme merkezleri açıyor, özel terapötik tıbbi beslenme tedavileri gerçekleştiriyoruz. Yemen bu hizmetleri verdiğimiz ülkelerden biri. Bölgede yeterli gıdaya ulaşamayan halk ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Yeryüzü Doktorları olarak bu doğrultuda, Yemen’in Aden ve Hadramut illerinde açtığımız 4 beslenme sağlığı merkezlerinde bugüne kadar 82 bin 157 kişiye muayene, 12 bin 40 kişiye de beslenme tedavileri uyguladık. Nef Vakfı ise bölgede 3 yeni beslenme sağlığı merkezi açmamıza destek verdi. Açılan klinikler, açlık yüzünden sağlık sorunları yaşayan insanların iyileşmesine, yetersiz beslenme nedeniyle malnutrisyonlu bir bebeğin özel tıbbi beslenme tedavileri ile hayata yeniden tutunmasına vesile olacak. Açlık ile mücadele eden Yemen halkını görmezden gelmeyerek destek veren Nef Vakfı’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.