TR
Ne Aramıştınız?

Bu yıl da “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” diyerek hem kurban yardımlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz hem de gönüllü doktorlarımızla Afrika’ya sağlık hizmeti sunuyoruz.

Sağlıklı ve dengeli beslenmede et tüketimi oldukça önemli bir yer kaplıyor. Et hem doku yapı ve onarımında kullanılan protein kaynağıdır, hem de demir mineralinin en zengin kaynağıdır. Fakat gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık ortalama et tüketimi 120 kilograma kadar ulaşırken bu rakam düşük gelir düzeyindeki ülkelerde 4 kilograma kadar düşebiliyor. Yetersiz et tüketimi ise B12 vitamini eksikliği kaynaklı çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor.

Yeryüzü Doktorları olarak ihtiyaç sahibi ülkelere sağlık hizmetleri sunmaya devam ederken, yetersiz et tüketiminden kaynaklı hastalıkların önüne geçmek için koruyucu sağlık projelerimiz kapsamında “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” isimli kampanya başlattık. Bugüne kadar 130 bin hissenin üzerinde kurban kesimi gerçekleştirdik.  Bu sene de Çad, Nijer, Sudan, Yemen, Somali, Filistin, Tanzanya, Afganistan ve Suriye’de kurban organizasyonları gerçekleştirecek, Çad ve Nijer’de gönüllü hekimlerimiz ihtiyaç sahiplerine sağlık hizmeti sunacak.

“Bayram tatillerini insanlığa fayda yoluna adayan gönüllü doktorlar”

Bu yılki kurban organizasyonlarmıza dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Yetersiz et tüketimi birçok hastalığa sebep olurken bu durumdan en çok anne ve çocuklar etkileniyor. Bizler de sunduğumuz tedavilerin yeterli beslenme ile desteklenmesi ve kalıcı olabilmesi için 14 yıldır kurban organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da bağışçılarımızın yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak; bayramın bereketini ve sevincini onlarla paylaşacağız. Bu doğrultuda ekibimizin bir kısmı kurban dağıtımlarını gerçekleştirirken, bayram tatillerini insanlığa fayda yoluna adayan gönüllü doktorlarımız da Çad ve Nijer’de pediatri ve dahiliye alanında sağlık hizmeti sunacak.” dedi.

Bu yılki kurban hisse bedeli 680 TL.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.