TR
Ne Aramıştınız?

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre bugün dünyada 285 milyon görme rahatsızlığı olan insan var. Bu rakamın 100 milyonunu ise ülkemizde kolayca tedavi edilebilen katarakt rahatsızlığı oluşturuyor. Katarakt daha çok orta yaş üstü insanlarda görülmekle birlikte her yaştan insanı ve çocukları dahi etkiliyor.

Yeryüzü Doktorları olarak 2006 yılından itibaren göz sağlığına yönelik proje ve programlar üretiyoruz. Sadece 2018 yılında; Somali, Pakistan, Sudan, Çeçenistan, Afganistan, Nijer ve Kamerun’da 41 bin 125 göz muayenesi, 5 bin 441 katarakt ameliyatı, 15 bin 591 gözlük dağıtımı ve 36 diğer göz ameliyatı gerçekleştirdik.

2019 yılında da en az 6 bin katarakt ameliyatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız göz hekimi Uzm. Dr. Hasan Oktay Özkan “Görme sağlığı projelerimiz en önem verdiğimiz çalışma alanlarımızdan biri. Çünkü biliyoruz ki insanların çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle görme yetilerini kaybetmeleri hayatlarını derinden etkiliyor. Bilhassa ev geçimini sağlayan kişilerin çalışamaz duruma gelmesi tüm aileyi etkiliyor. Katarakt ameliyatı gibi gayet basit bir operasyonla yeniden ışığa kavuşmasına vesile olduğumuz insanlar aslında hayata da yeniden tutunuyor. Bu sebeple çalışmalarımızı her yıl daha da büyütmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kör Olması için Kör Olmamız Lazım adı ile başlattığımız kampanyamızda da hayata tutunmayı bekleyen insanların sesini duyurmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki halkımız duyarsız kalmayacak ve pek çok kişinin hayata tutunmasına hep birlikte vesile olacağız” sözlerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.