TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzü Doktorları olarak muhtelif coğrafyalarda açmış olduğumuz klinikler ile bu zamana kadar binlerce ihtiyaç sahibi insana sağlık hizmeti sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Dernek olarak dünyada hızla yayılan Covid-19 salgınının Türkiye’de görülmesiyle birlikte tedavi altına alınan hastalar için geçtiğimiz günlerde bir yardım kampanyası başlattık. “Destek Kiti Ulaştırın, İyilik Bulaştırın” kampanyası kapsamında hastalara, pijama, çorap, kolonya, diş macunu gibi temel hizmetleri içeren kiti bu zamana kadar 13 farklı hastanede 1.375 kişiye ulaştırdık. Salgının ilerleyen dönemleri için de gerekli destek hizmetleri ile ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye’deki faaliyetlerimizin yanı sıra; birinci basamak sağlık hizmeti, beslenme, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi sağlık hizmetlerini yurt dışındaki mevcut kliniklerimizde vermeye devam ederken bu kliniklerde Covid-19 salgınına karşı tedbir de alıyoruz.

Koronavirüse karşı alınan önlemlere dair açıklamalarda bulunan Program ve Operasyonlar Müdürümüz Safa Şimşek “Ülkemiz zor dönemlerden geçiyor, küresel çapta yaşanan koronavirüs salgınından dolayı maalesef son günlerde faaliyetlerimizde kısıtlamalar meydana geldi. Türkiye’den yurt dışı seyahatlerine ara verilmiş olsa da ihtiyaç sahibi bölgelerde açmış olduğumuz klinik hizmetlerimizde yerel sağlık çalışanlarımız faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu merkezlerimizde yeni tip koronavirüse karşı sağlık otoritelerinin yönlendirmelerine uygun bir takım önlemler alıyoruz. Şuan bizim de kliniğimizin bulunduğu bölgelerden Gazze’de 12, Suriye’de 19, Afganistan’da 367, Çad’da 9 kişide yeni koronavirüse rastlandı. Rakamlar diğer ülkelere nazaran az olsa da hızla yayılan bu virüs karşısında, zaten sağlık sistemlerinde bir takım aksaklıklar olan bu ülkelerdeki insanlara ivedi olarak bilinçlendirme faaliyetleri ve sterilizasyon çalışmaları yapmak oldukça önemli. Bu noktada da kliniklerimizi düzenli olarak steril ediyor, gelenlerde Covid-19 bulgularının olup olmadığını takip ediyor, hijyen koşullarına dikkat edilmesine yönelik hastalara bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Bunlarla birlikte yerel sağlık otoriteleri ile koordinasyon ve işbirliği içinde gelen taleplere de elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz. Ülkemizde olduğu gibi, kliniklerimizin olduğu her ülkede de elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.