TR
Ne Aramıştınız?

Yeryüzünde savaş, çatışma ve krizler nedeniyle ihtiyaç duydukları sağlık hizmetine erişemeyen milyonlarca insan bulunuyor, önlenebilir hastalıklar ise binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu doğrultuda Yeryüzü Doktorları olarak kalıcı sağlık hizmetlerinin düzenli destek ile sağlanabileceğini vurguladığımız “Her Gün Güzel Döner Dünya, İyilik Daim Oldukça” adlı kampanyamızı başlattık.

Hem sağlık sisteminin desteklenmesini hem de hizmetlerin devamlılığını sağlıyoruz

Yeryüzü Doktorları olarak ihtiyaç sahibi bölgelerde kalıcı sağlık çözümlerinin sunulması için klinikler açıyor veya var olan kinikleri iyileştiriyoruz. İhtiyaç analizlerine göre belirlenen sağlık projeleri kapsamında kurduğumuz anne ve çocuk sağlığı, beslenme sağlığı ve mülteci sağlığı klinikleri ile bölge halkına kesintisiz hizmet sunuyoruz. Dernek olarak sağlık hizmetlerinde sürdürülebilirliği esas alıyor, temel sağlık alt yapısını iyileştirmeye, tıbbi ekipman eksikliklerini gidermeye ve yerel sağlık çalışanlarının kapasitesini arttırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Suriye, Afganistan, Bangladeş, Çad, Yemen, Somali ve Filistin’de bağışçılarımızın düzenli desteğiyle binlerce insanın temel sağlık hizmetine sürekli olarak ulaşımını sağlıyoruz.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Ekonomik olarak az gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetlerine erişim çok kısıtlı durumda. Aynı zamanda bu coğrafyalarda yaşanan çatışmalar ve savaşlar insani krizin boyutunu artırıyor. Bir insan hastalığına derman bulabilecekken, yeterli ekipman veyahut hastaneye ulaşamadığı için sağlık sorunları ile mücadele ediyor. Bizler de bu sebeple ihtiyaç sahibi bölgelerde açtığımız yerel sağlık kliniklerimizde sürekli hizmet veriyoruz. Yerinde hizmet uygulaması ile bir hak olan sağlık hizmetine erişimi arttırıyor, istihdam ettiğimiz yerel sağlık görevlileriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her yeni güne iyilik ve sağlıkla devam edebilmek ve yarala umut olabilmek için “Her Gün Güzel Döner Dünya, İyilik Daim Oldukça” adlı bir kampanya başlattık. Halkımız, internet sitemizden verebilecekleri düzenli bağış talimatları ile çalışmalarımızı sürdürmemize katkı sağlayabilir.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.