TR
Ne Aramıştınız?

Sağlık hizmetine erişemeyen ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayata tutunmalarını sağlamak için bugüne kadar 40’tan fazla ülkede yüzlerce proje gerçekleştirdik. Her geçen gün acı haberler aldığımız coğrafyalarda daha fazla hayata dokunmak amacıyla “Hayat Kurtarınca Güzel” kampanyasını başlattık.

Yaklaşık 29 milyon nüfuslu Yemen’de iç savaş nedeniyle 8 milyondan fazla kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Yemen’de sadece bu yıl içinde 2 bini aşkın kişinin kolera salgını sebebiyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Kıtlık ve kuraklığın yaşandığı Somali’de ise 6 milyon ihtiyaç sahibi insan bulunuyor. Doğu Guta’da beslenme yetersizliği yaşayan çocukların hayatta kalmak için acil tedaviye ihtiyaçları var. Her gün binlerce kişinin Arakan’dan göç ettiği Bangladeş’teki mülteci kamplarında ise hijyen yetersizliği, içme sularının kirli olması gibi sebeplerle bulaşıcı hastalıklar hızla artıyor.

Yeryüzü Doktorları olarak bahsi geçen Yemen, Doğu Guta, Somali, Arakan ve bunlar gibi sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntıların yaşandığı dünyanın pek çok bölgesinde, insanların hayata tutunmasını sağlamak için yardım çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu zamana kadar Yemen’deki beslenme merkezlerinde açlık krizinden etkilenen binlerce kişiye beslenme tedavisi sağlayarak kolera salgınını önlemek için bölgede su arıtma tabletleri dağıttık. Somali’de sadece bu yıl içinde 80 bin kişiye gıda desteği sağladık, su kuyuları açtık. Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde, açlık sıkıntısı çeken anneler ve çocuklar için uzmanlar gözetiminde beslenme programı başlattık; Bangladeş’teki mülteci kamplarında hijyen yetersizliğinden kaynaklı bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için hijyen kiti dağıtımında bulunduk.

Bu kapsamda, sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizliğe ve yaşanan insani drama dikkat çekmek adına “Hayat Kurtarınca Güzel” diyoruz.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.