TR
Ne Aramıştınız?

16-21 Haziran tarihleri arasında Hatay ve Şanlıurfa bölgesinde bulunan geçici koruma altında olan çocuklarımız için  ”Benzerliklerimizin Farkına Varalım ve Farklılıklarımızı Kucaklayalım” adı ile bir etkinlik düzenledik.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye’ye sığınan çoğu Suriyeli çocuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evde kaldıkları dönemde özlem duydukları oyunları resimlerine aktararak evlerinin kapı ve pencerelerine astılar.

”Resimlerdeki samimiyet ve saflık bu süreçte unutulmaması gereken kitlenin çocuklar olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir”

Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Hatay ve Şanlıurfa Psikososyal Destek Süpervizörümüz Akın Can “Pandemi döneminde evde kalan çocukların özlem duydukları ve hayal dünyalarındaki oyunları resme dökmelerini amaçladık. Yaşları 5 ile 17 arasında değişen Suriyeli çocukların katıldığı projede, toplam 65 resim kâğıda döküldü. Etkinlik bizlere yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında evlerimizde kaldığımız sürede aslında herkesin benzer duyguları hissedebileceğini göstermiştir. Çocukların yaptıkları resimler aynı zamanda geçmiş yaşam deneyimleri, umutları ve kaygıları hakkında da izler taşımaktadır. Resimlerdeki samimiyet ve saflık bu süreçte unutulmaması gereken kitlenin çocuklar olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.