TR
Ne Aramıştınız?

Dünyada 2 milyar 200 milyon göz rahatsızlığı olan insan bulunuyor. Bu rakamın 94 milyonunu ise katarakt hastalığı oluşturuyor. Önlenebilir veya tedavi edilebilir görme bozukluklarından biri olan katarakt, ülkemizde kolayca tedavi edilebilmesine rağmen ihtiyaç sahibi ülkelerde yetersiz sağlık imkânlarından dolayı görme kayıplarına neden oluyor. Yeryüzü Doktorları olarak yürüttüğümüz göz sağlığı projeleri kapsamında katarakt hastalarının tedavileri için “Göz Hakkı” adlı bir kampanya başlattık.

“Göz Hakkı” kampanyası ile bu yıl da katarakt hastalarının yanında oluyoruz

Yeryüzü Doktorları olarak başlattığımız kampanya ile iklim ve yaşam koşullarının zor olduğu, tedavi imkânlarının yetersiz kaldığı coğrafyalarda yaygın olarak görülen göz hastalıklarına yönelik ihtiyaç sahiplerinin hayatına dokunmaya devam ediyoruz. 2006 yılından bu yana göz sağlığı projeleri ile Nijer, Kenya, Pakistan, Lübnan, Somali, Yemen, Afganistan, Moritanya, Tanzanya, Kongo DC, Sudan, Çeçenistan, Uganda, Kamerun, Nijerya, Mali ve Bangladeş’te hizmetler sunduk. Bugüne kadar 200 bini aşkın göz muayenesi, 30 bine yakın göz ameliyatı gerçekleştirirken, 60 bine yakın kişiye de gözlük dağıttık.

Katarakt kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Op. Dr. Hasan Oktay Özkan, “Katarakt, sosyoekonomik ve coğrafi şartlar nedeniyle fiziki altyapı ve sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu bölgelerde, binlerce insanın görme kaybı yaşamasına neden olabiliyor. Biz de yaşanan görme kayıplarının önüne geçmek için 16 yıldır göz sağlığı projeleri yürütüyoruz. Her yıl birçok ülkede yaptığımız göz sağlığı kamplarında muayene, tedavi ve ameliyatlar gerçekleştiriyoruz. Başlattığımız “Göz Hakkı” kampanyamız ile imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayan katarakt hastalarının sevdiklerini görebilmesi ve hayatlarını sağlıklı sürdürmesi için bu sene de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki dünyaya sağlıkla bakabilmek onların da hakkı ve bu her şeyden önce göz hakkı.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.