TR
Ne Aramıştınız?

Dünya üzerinde 2 milyar 200 milyon insanda görme bozukluğu bulunuyor. Bunun 65 milyon 200 binini ülkemizde kolayca tedavi edilebilen katarakt rahatsızlığı oluşturuyor. Kataraktın tek tedavisi ameliyat ancak ameliyat ile tedavi edilmediğinde körlüğe dahi sebep olabiliyor. Yeryüzü Doktorları olarak 2006 yılından beri gerçekleştirdiğimiz göz sağlığı projeleri ile önlenebilir görme bozuklukları ile mücadele ediyoruz.

Bu kapsamda “Görecek Güzel Günler Var, Yardım Edin Görsünler!” isimli bir kampanyamız ile ilgili Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız göz hekimi Uzm. Dr. Hasan Oktay Özkan “Yeryüzünde görmeye değer çok şey var. Fakat milyonlarca katarakt hastası görme yetisini gün geçtikçe kaybediyor. Yeni kampanyamız ile dünyada oldukça yaygın olarak görülen katarakt hastalığı ile mücadelemizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca kataraktın yanı sıra ülkemizde yendiğimiz bir hastalık olan ancak dünyada görülmeye devam eden trahom hastalığını da tedavi etmeye çalışıyoruz. Bu hastalık genellikle temiz suyun ve hijyen faktörlerinin yetersiz olduğu durumlarda ortaya çıkıyor ve maalesef ki bulaşıcı. Bir operasyon ile iyileşebilecek insanlar, okula gidebilecek çocuklar, evine ekmek getirebilecek babalar maddi imkânsızlıklar yüzünden körlüğe varan sorunlar ile karşı karşıya kalmasın istiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı daha fazla kişiye ulaştırabilmemiz için halkımızın desteklerini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.