TR
Ne Aramıştınız?

Gönüllü sağlık ekibimiz 14-25 Nisan tarihleri arasında pediatri alanında uzman doktorlarla Çad’a gitti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Çad’da 1,9 milyondan fazla insan temel sağlık hizmetlerine erişimde zorlanmaktadır. Beş yaş altı çocuklarda sıtma ana ölüm nedeniyken, son bir yılda bin kişi hayatını sıtma hastalığından dolayı kaybetmiştir.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde 2013 yılının sonlarında başlayan kriz sebebiyle yüzbinlerce kişi Çad’a göç etmek zorunda kaldı. Göç etmek durumunda kalan 50 binden fazla kişiyi barındıran Sido mülteci kampında sağlık hizmeti veren tek kuruluş olarak 2014 yılından beri çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kamp içerisinde düzenli olarak devam ettirdiğimiz birinci basamak sağlık hizmetlerine ek olarak gönüllü sağlık ekiplerimiz ile de bölgeye sağlık götürüyoruz. 14-25 Nisan tarihlerinde gidecek ekibimizin arasında iki doktor, bir eczacı ve proje koordinatörlerimiz bulunuyor.

Yeryüzü Doktorları Program ve Operasyonlar Müdürü Safa Şimşek “Bölgeye krizin ilk günlerinden itibaren yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Gidecek olan ekibimiz Sido mülteci kampında tedavilerini gerçekleştirirken, kliniğe maddi-manevi gücü olmadığından dolayı gelemeyen hastaların ise evlerini ziyaret ederek mobil olarak sağlık hizmetlerini ulaştıracak; ihtiyacı olanlara ilaç temini sağlayacak. Aynı zamanda proje koordinatörlerimiz bölgede ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılması için kurban organizasyonları da gerçekleştirecek” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.