TR
Ne Aramıştınız?

Üniversite öğrencisi gönüllülerimizden oluşan “Genç Yeryüzü Doktorları”, İstanbul, Gaziantep, Kars, Aydın, Trakya, Niğde ve Düzce illerinde “Sağlık Sokağı” adı ile etkinlik düzenliyor

Genç Yeryüzü Doktorları, Türkiye’nin çeşitli illerinde, özellikle sağlıkla ilişkili bölümlerde öğrenim görmekte olan üniversite gönüllü öğrencilerimizden oluşuyor. İmza attıkları yardım çalışmaları ve sosyal içerikli organizasyonlar ile her yaştan insanın hayatına dokunmaya devam eden geleceğin Yeryüzü Doktorları, iyilik peşinde koşmaya devam ediyor.

“İyilik için gençlik” sloganı ile sene boyunca birçok etkinlik düzenleyen Genç Yeryüzü Doktorları, 16 Mart itibari ile çeşitli illerde “Sağlık Sokağı” adı ile etkinlikler başlattı. Etkinlikler kapsamında; İstanbul’da Üsküdar ve Gaziosmanpaşa meydanları ile birlikte Aydın, Trakya ve Niğde’de şehir meydanlarında açılan stantlarda, beden kitle endeksi, şeker ölçümü, tansiyon ölçümü, akılcı ilaç kullanımı gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Erken teşhisi mümkün hastalıklar ve sağlıklı yaşama dair bir bilinçlendirme hareketi başlatmak amacıyla faaliyeti olarak gerçekleştirilen etkinliklerde; Trakya, Niğde Ömer Halisdemir, Adnan Menderes, İstanbul Aydın, İstinye, Cerrahpaşa, Medipol, Bezmialem ve Marmara Üniversitelerinde tıp, eczacılık, hemşirelik gibi bölümlerde okuyan öğrencilerin katılımı ile 2 günde 2 bin 535 kişiye ulaşıldı. Etkinlikler, nisan ayı sonuna kadar farklı illerde devam edecek.

Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüsü Rabia Büşra Şahin “Bezmialem Üniversitesi Eczacılık 3. Sınıf öğrencisiyim. Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüleri olarak sene boyunca pek çok faaliyet düzenliyoruz. Bu doğrultuda, amacı halkı hastalıklar konusunda bilinçlendirmek olan bir etkinlik gerçekleştirmek istedik ve halkın nabzını tuttuk. Nabzını tuttuk diyorum çünkü gelen kişilerin sağlık çalışanlarına yönelik bakış açılarını daha okul sıralarındayken anlamış oluyoruz. Bu yüzden bu etkinliğin bizlere büyük katkısı oldu. Sağlık çalışanı ve hasta arasındaki iletişimimizi geliştirmemizin yanı sıra manevi anlamda da bize çok şey kattı. “Allah benim ömrümden alıp sizinkine versin” diyen insanlarla karşılaştık. Bu sadece bir sağlıklı yaşam bilinçlendirme etkinliği değil, aynı zamanda hastalara nasıl yaklaşmamız gerektiğini öğrendiğimiz bir çalışma oldu.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.