TR
Ne Aramıştınız?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda dünyada suyun giderek artan öneminden dolayı her yıl 22 Mart gününün “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar vermiştir. Biz de bu günde sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gerekli olan temiz suya erişemeyen insanlara dikkat çekiyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 2 milyar insan içme suyu olarak kirli suları kullanmak zorunda kalmaktadır. Aynı rapora göre, kirli suların kullanımı ve sanitasyon yetersizliği sebebi ile ortaya çıkan ishal hastalığı sonucu her yıl 502 bin ölüm gerçekleşmektedir. 2025 yılına gelindiğinde, dünya nüfusunun yarısının suya erişimin kısıtlı olduğu bölgelerde yaşayacağı tahmin edilmektedir. Dünya üzerindeki temiz suya erişimdeki bu sıkıntı karşısında Yeryüzü Doktorları olarak sanitasyon kaynaklı bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek amacıyla kuraklığın yaşandığı ve altyapının eksik olduğu Çad, Kenya, Nijer, Kongo DC, Somali ve Afganistan’da bu zamana kadar 172 su kuyusu açarak 120 bin kişinin temiz suya erişimini sağladık.

Su kuyusu projeleri kapsamında sahaya giden Proje Koordinatörümüz Buse Gizem Danış “Afganistan’da çocuklar temiz suya erişmek için sabah 8’de yola çıkıyor, bu yolculuk 6 saat sürdüğü için okullara gidemiyorlar. Yılda 15 çocuk bu yolculuk esnasında hayatını kaybediyor. Nijer’de ise kadınlar temiz suya erişemedikleri için yollarda bulunan kanalizasyona karışmış sulardan su içiyor.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.