TR
Ne Aramıştınız?

Bir bebeğin ağlamasından daha kötü ne olabilir ki?

O bebeğin hiç ağlamaması…

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; her gün yaklaşık 830 kadın hamilelik ve doğumla ilgili önlenebilir nedenlerden ötürü ölmektedir. Dünya genelinde her yıl 2 milyon 600 bin bebek doğduktan sonraki ilk ay içerisinde yaşamını yitirmektedir. Bu sayıya göre her gün 7 bin yenidoğan hayatını kaybetmektedir. Gerekli iyileştirmeler sağlanamazsa 2030 yılına kadar 30 milyon yenidoğanın öleceği tahmin edilmektedir.

Bu doğrultuda, “Doğmak En Temel Hak!” kampanyamız ile doğum imkânlarının kısıtlı olduğu bölgelerde; doğum öncesinde, doğumda ve doğum sonrasında vermiş olduğumuz hizmetlerle bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi ve annelerin hayata tutunması için çalışıyoruz. Anne ve çocuklara yönelik açtığımız/desteklediğimiz kliniklerde gebelik takibi yapıyor, doğum öncesi ve sonrası bebek gelişim süreçlerini kontrol ediyor, gerekli durumlarda besin ve ilaç desteği sağlıyoruz. Ayrıca bu kliniklerde anneye, bebek bakımı ve üreme sağlığı ile ilgili eğitimler de veriyoruz.

Şu anda Suriye’nin Azez iline bağlı Soran Beldesi’nde ve Somali’de anne – çocuk sağlığı merkezlerimizde çalışmalarımıza devam ettiğimizi söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney “Çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz ülkelerde sağlık alanında gördüğümüz en büyük eksiklerden biri de doğum sağlığı. Nijer’de bulunduğumuz bir dönemde, yeni doğum yapmış kadınların ve bebeklerinin, hastane koridorunda yere serdikleri bir bezin üstünde yattıklarını gördük. Ve biliyorduk ki onlar en azından hastaneye gelmeye bir şekilde imkân bulanlardı. Doğum sırasında ya da doğuma bağlı sebeplerle oluşan komplikasyonlar yeterli müdahale yapılmazsa maalesef anne ve/veya bebeğin ölümü ile sonuçlanabiliyor. Örneğin Türkiye’de her bin çocuktan 12’si doğumdan sonra hayatını kaybederken Somali’de bin çocuktan 140’ı hayatını kaybediyor. Doğmanın en temel hak olduğuna inanıyor ve bu doğrultuda doğum sağlığına yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Halkımızın da desteklerini esirgemeyeceğini umuyoruz.” dedi. 

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.