TR
Ne Aramıştınız?

Sağlığın ayrılmaz bir parçası olarak yeterli beslenmenin önemini vurgulayarak bu yıl da  koruyucu sağlık çalışmaları kapsamında kurban organizasyonları yapıyor, ihtiyaç sahibi bölgelerde protein eksikliğinden kaynaklı hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz

“Kumdan pilav ayıklayan çocuklar gördük”.

Gönüllümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman “Yeryüzü Doktorları olarak birçok ülkeye gittik, birçok olaya şahit olduk. Doğu Afrika’da, Somali’de kıtlık/kuraklık felaketine, açlık krizlerine şahit olduk. Yeryüzü Doktorları olarak Nijer’deydik, oranın ileri gelenleri bize bir yemek organize etmişti. Yemeğe halk da davetliydi. Bizlere misafir olduğumuz için pirinç pilavı ikram etmişlerdi. Ancak ikram için gelen kişi tökezleyip pilavı düşürünce pilav kumlar içerisinde kaldı. Bunu gören çocuklar birden koşmaya ve pirinç tanelerini kumdan ayıklayarak tek tek yemeğe başladılar. Düşündükçe ürperdim. Bunları gördükten sonra nasıl hiçbir şey yapmadan duracağız ya da nasıl önümüze gelen yemeği beğenmeyeceğiz?” dedi.

Program ve operasyonlar müdürümüz Safa Şimşek “Sahada tıbbi çalışmalarımızı gerçekleştirirken, yeterli beslenemeyen insanlar ile de karşılaşıyoruz. Birçok hastalık yetersiz beslenmeden kaynaklanıyor. Bu durum bilhassa çocukları ve anneleri etkiliyor. Beş yaş altı dönemde ölümler dahi yaşanabiliyor. Beslenme tedavilerimizin yanı sıra kurban organizasyonlarımız ile de gıda takviyesi yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl 12 ülkede kurban organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz” dedi.


 

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.