TR
Ne Aramıştınız?

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Güvenliği ve Beslenme Raporu'na göre, yeryüzünde 690 milyon insan her gece aç yatıyor, 2030 yılına kadar ise 840 milyonu aşkın insanın açlık ile karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor. Yeryüzü Doktorları olarak uzun yıllardır ihtiyaç sahibi coğrafyalarda açlık ile mücadele kapsamında beslenme sağlığı projeleri yürütüyoruz. Bu yıl da beslenme tedavileri ile hayat kurtarmanın mümkün olduğuna “Bir Öğün Değil, Bir Ömür” adlı kampanyamız ile dikkat çekiyoruz.

Yeryüzü Doktorları olarak, kampanya kapsamında savaş, çatışma, kuraklık ve yoksulluk gibi nedenlerle açlık problemlerinin yaşandığı ülkelerde açtığımız beslenme sağlığı merkezlerinde, özellikle en yüksek risk grubu olan 5 yaş altı çocuk ve hamile/emziren annelere, muayene ve tıbbi beslenme tedavileri uyguluyoruz.

Beslenme tedavilerinin yanı sıra gıda yardımlarımız ile Ramazan ayı boyunca da Afganistan, Bangladeş, Benin, Çad, Etiyopya, Filistin, Lübnan, Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda ve Yemen olmak üzere toplam 16 ülkede kumanya dağıtımı yapacak ve iftar sofraları kuracağız.

Kampanyaya dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan GüneyGünümüzde hala her gece açlık yüzünden uyuyamayan, ellerindeki bir bisküvi bitmesin diye saatlerce yiyen çocukların olduğunu biliyoruz. Dünyada yaşanan açlık sorunlarına kayıtsız kalmamak bizim elimizde. Bizler de bu düşünceyle 2012 yılından beri Afganistan, Yemen, Çad, Somali, Nijer, Suriye’de binlerce muayene ve beslenme tedavisi sağladık. Şu anda hizmet verdiğimiz 23 adet merkez ve 11 mobil ekibimiz ile Afganistan, Yemen ve Çad’da, sadece 2020 yılında 18 bin 565 kişiye beslenme tedavisi uyguladık. Açlıkla mücadelemizin devamlılığı için “Bir Öğün Değil, Bir Ömür” adlı kampanyamıza yalnızca 280 TL tutarında bağışta bulunarak sizler de verdiğimiz bu mücadeleye destek olabilirsiniz. Biliyoruz ki Ramazan ayında empati ve paylaşmayı en çok hissettiğimiz bir zaman diliminde olacağız ve halkımızın desteği ile iyiliği her yıl olduğu gibi bu yıl da yaymaya devam edeceğiz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.