TR
Ne Aramıştınız?

Myanmar kriziyle yerlerinden edilen 920 binden fazla Arakanlı, Bangladeş’teki mülteci kamplarında zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. Bölgede sağlık imkânlarının yetersiz, temiz su kaynaklarının sınırlı olması sebebiyle çeşitli hastalıklar görülüyor.

Yeryüzü Doktorları olarak bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda sunduğumuz birinci basamak sağlık hizmetlerimiz kapsamında, 2019 yılında Bangladeş Balukhali Mülteci Kampında açılan klinikte toplam 15 bin 934 kişiye sağlık hizmetinde ve ilaç desteğinde bulunduk. Faaliyetlerimize Bangladeş’in Cox’s Bazaar bölgesindeki mülteci kampında Haziran ayında açtığımız Thaingkhali Mülteci Sağlığı Merkezimizde devam ediyoruz. Haziran ayından itibaren Thaingkhali Mülteci Sağlığı Merkezimizde 11 bin 719 kişiye birinci basamak sağlık hizmeti sunduk, bölgede bugüne kadar toplam 27 bin 653 muayene gerçekleştirdik.

Aynı zamanda bölgede bugünlerde Covid-19 vakalarında artış ile birlikte giriş çıkışlarda Enfeksiyon Önleme ve Hastalık Kontrol Merkezi tarafından önlemler alınıyor, merkezimizde görev yapan tüm personel koruyucu ekipmanla çalışıyor. Sık sık dezenfekte işlemi yapılan ve sosyal mesafeli bekleme alanları oluşturulan merkezimizde, virüsten korunmaya karşı bilgiler verilirken, Covid-19 belirtisi gösteren kişilerin en yakın izolasyon bölgesine yönlendirilmesi sağlanıyor.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.