TR
Ne Aramıştınız?

Açlıkla mücadele eden 811 milyon ihtiyaç sahibinin 40 milyonu kıtlığın eşiğinde yaşıyor. Her gün 8 bin 493 çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünyadaki açlık sorunlarına kayıtsız kalmayarak 2012 yılından beri beslenme sağlığı projeleri yürütüyor, açlıkla mücadele amacıyla başlattığımız “Yeryüzü Acıya Tok, İyiliğinize Aç” kampanyamıza destek bekliyoruz.

Kampanya kapsamında açlığın yaşandığı Yemen, Somali, Çad, Afganistan ve Bangladeş’te yıl boyunca toplam 26 beslenme sağlığı merkezimiz ve 12 mobil sağlık ekibimizle beslenme muayene ve tedavisi hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da açlık tehlikesi ile karşı karşıya olan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımları ulaştırıyoruz.

12 farklı ülkede binlerce insanın Ramazan sevincine ortak oluyoruz

Bangladeş, Tanzanya, Somali, Çad, Lübnan, Benin, Filistin, Pakistan, Sudan, Suriye, Yemen ve Afganistan’da binlerce aileye kumanya yardımları ve Suriye’de iftar sofralarıyla Ramazan sevincini yaşatıyoruz. Bağışçılarımızın destekleriyle Ramazan ayı süresince kumanya dağıtımlarını sürdüreceğiz.

“Hastalardan 50 kilonun üzerinde olan kimse bulunmuyordu.”

Açlık krizinin neden olduğu insani dramın şiddetini aktaran Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “İhtiyaç sahibi coğrafyalara ziyaretlerimizin her birinde şahit olduklarımız bizi derinden etkiliyor. Açlığın şiddetli yaşandığı ülkelerden biri olan Çad’da tedavi edilen hastalardan 50 kilonun üzerinde olan kimse bulunmuyordu. Bu durum otuzlu yaşlarında hamile olan kadınlarda bile ortalama 45-48 kilo olarak seyrediyordu. Muayeneye gelen neredeyse her hastada vitamin eksikliği ile eklem rahatsızlığı görülüyordu. Nijer’de ise çocuklarda en sık beslenme bozuklukları ve vitamin eksiklikleri yaşanıyor, besin yetersizliğinden çocuklar hayatını kaybediyordu. Uganda’da ise kendisine uzatılan bir lokma ekmeği yemeyip, akşam çocuğuna götürmek isteyen babalar vardı.

“2022 yılında 150 bin muayene ve 20 bin beslenme tedavisi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

Bizler Yeryüzü Doktorları olarak muhtelif coğrafyalarda şahit olduğumuz bu açlık krizini göz ardı etmiyor, beslenme yetersizliğinden kaynaklı sağlık sorunlarının önüne geçebilmek için mücadele ediyoruz. Açtığımız beslenme sağlığı merkezlerimizde beslenme muayeneleri gerçekleştiriyor, muayeneler sonucunda beslenme yetersizliğinden muzdarip kişilere özel tıbbi beslenme tedavileri uyguluyoruz. Bu yıl boyunca da merkezlerimizde 150 bin muayene ve 20 bin beslenme tedavisi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kesintisiz sağlık hizmetlerimizin yanında iyiliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmasının en çok hissedildiği Ramazan ayında başlattığımız kampanyamız ile birçok ülkeye gıda yardımları da ulaştırıyoruz. Biliyoruz ki açlık krizinin yaşandığı ülkelerde ihtiyaç sahipleri bizlerden gelecek yardımları bekliyor. Daha fazla insanın hayata tutunmasına vesile olmak için kampanyamıza halkımızın desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.