TR
Ne Aramıştınız?

Uluslararası Gıda ve Kalkınma Politikaları Araştırma Enstitüsü’nün (IFPRI) son yayınladığı Küresel Açlık Endeksi’nde yer alan 119 ülkeden 52’sinde açlık alarm verici seviyede bulundu. Dünya Gıda Programı’nın açıkladığı verilere göre ise dünyada 815 milyon kişi her gece aç yatıyor. Beş yaşın altındaki çocuk ölümlerinin neredeyse yarısı yetersiz beslenmeden kaynaklanıyor. Açlıktan ölümlerin yaşandığı Doğu Afrika’da nüfusun 3’te 1’i yeterli derecede beslenemiyor. Birleşmiş Milletler, dünya genelinde çatışmalar nedeniyle açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya olanların sayısının son 2 yılda yüzde 55 artarak 124 milyona yükseldiği uyarısında bulundu. Açlık çeken insanların üçte ikisinin çatışma bölgelerinde yaşadığı ve yetersiz beslenen 490 milyon kişinin yüzde 80’inin çocuklardan oluştuğu belirtildi.

Sadece Mayıs ayı içerisinde Çad’ın Sido Bölgesinde 29 çocuğun beslenme yetersizliğinden dolayı hayatını kaybettiğini ifaden eden Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Açlıkla mücadele gereklilikten öte bir insani zorunluluktur. Yeryüzü Doktorları olarak 2012’den beri 9 Beslenme Sağlığı Merkezimizde 115 bin 149 kişiye birinci basamak sağlık hizmetleri sunduk, 44 bin 437 kişinin ise uyguladığımız beslenme tedavisi ile hayata yeniden tutunmasını sağladık. Malnutrisyonlu, yani yetersiz beslenme nedeniyle sağlığı bozulan insanları, özellikle savunmaya en muhtaç emzirme dönemindeki anne ve çocukları, 3-6 aylık özel terapötik tıbbi beslenme tedavilerine aldık. Bu yıl “Ölüm Kalım Meselesi” adı ile yürüttüğümüz kampanyamız ile daha fazla ihtiyaç sahibi insana ulaşmaya çalışıyoruz ama gerçekleştirdiğimiz çalışmalar tek başına yeterli değil. Açlıkla mücadele politikalarına dair uzun vadeli ve etkin önlemler alınması gerekiyor, israfın önüne geçilmesi, açlık alarmı veren ülkelere karşı farkındalık oluşturulması gerekiyor” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.